Medveščak na pragu ispadanja iz polufinala, KAC poveo sa 3:1

Objavljeno: 14.03.2012. 08:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hokejaši KAC-a povisili su svoje vodstvo u polufinalnoj seriji EBEL-a na 3-1. U četvrtoj su utakmici, na svom terenu, ponovno pobijedili Medveščak rezultatom 4:1, piše Borna Rupnik za Sportnet

Nakon nedjeljne pobjede zagrebačkih Medvjeda (3:2), prve u polufinalu protiv KAC-a, aktualni doprvak uzvratio je novim slavljem pred svojim navijačima. Kao i u drugoj utakmici, pobijedio je hrvatskog predstavnika 4:1.

Već je uvodna minuta dala naslutiti da se Medveščak neće uzdignutih ruku vratiti u Zagreb. Vratar Robert Kristan napravio je jednu od rijetkih pogrešaka pa je Joseph Tenute imao lak posao poslati pak u praznu mrežu za 1:0. Tako se nastavila tradicija da tko u ovoj seriji povede, pobjeđuje.

KAC je preko Geiera brzo mogao udvostručiti svoje vodstvo, no Medvjede je spasio okvir gola. Uz nekoliko prilika Zagrepčana Kristan je tijekom prve trećine još nekoliko puta morao intervenirati, uključujući i pri šansi Dietera Kalta, koji je izašao sam pred slovenskog čuvara mreže u 11. minuti.

Domaćin je u zadnjim sekundama prve trećine imao još jednu veliku priliku za novi pogodak, a na 2:0 povisio je početkom druge dionice, u 24. minuti. Medveščaku su bili isključeni Naglić i Sertić, a Kalt je pogodio na asistenciju Martina Schumniga. U još je mirnije vode KAC skrenuo samo tri minute poslije, kada je akciju Lammersa i Hundertpfunda okončao Tenute, postigavši svoj drugi pogodak.

Na kraju druge trećine Austrijancima su isključeni Kalt te zbog previše igrača na ledu Kirisits pa je Marty Raymond pokušao iznenaditi domaćine i kratkim vađenjem Kristana, ali Medvjedi ni u situaciji 6-na-3 nisu uspjeli zabiti za smanjenje rezultata.

Momčad iz Klagenfurta pobjedu je zapečatila u 47. minuti kada je Raphael Herburger podmetnuo palicu i prebacio Kristanovu nogu za 4:0. Medveščak je uspio postići tek počasni pogodak, a strijelac je kroz Chiodove noge bio Matt Siddall.

Peta je utakmica na rasporedu u četvrtak u Ledenoj dvorani u Zagrebu, a Medveščaku igra samo pobjeda. Pobjeda KAC-a značila bi i njihov ulazak u finale.

Više pročitajte OVDJE

Komentari