Medveščak napadao, Jesenice pogodile

Objavljeno: 24.10.2011. 09:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: R. Goršić / CROPIX

Hrvatski predstavnik u EBEL-u ipak nije uspio spojiti dvije pobjede. Jesenice su u Ledenoj dvorani Doma sportova pružile žilav otpor, izdržale sve napade Medveščaka i potom postigle pobjedonosni pogodak...piše Borna Rupnik za SportNet.hr

Povratak Roberta Kristana pred zagrebačku publiku ipak nije uveličan pobjedničkim slavljem Medveščaka. Nakon visoke pobjede u Grazu u petak (6:1), domaći hokejaši u nedjelju nisu uspjeli pronaći put do suparničke mreže (usprkos prednosti u udarcima po golu 38-11) te su naposljetku ostali praznih ruku.

Premda je bilo izglednih prilika na obje strane, a osjetno je više posla imao gostujući vratar, bivši stanovnik "medvjeđeg brloga", Gašper Krošelj, gledatelji su se načekali na jedini pogodak na susretu. Iz prve trećine vrijedi izdvojiti pokušaj Pascala Morencyja "s poda" te šansu koja se ukazala Tomu Zanoškom nakon velikog propusta Krošelja.

Krošelj: Nisam želio da ovako ispadne

Inače maksimalno korektnu publiku na utakmicama Medveščaka ovoga je puta poslije isteka vremena uspio isprovocirati bivši vratar Gašper Krošelj, koji je tako s terena ispraćen uvredama. Nakon utakmice srušio je gol i udario ga nogom.

"Žao mi je za ovo na kraju, nisam mislio da će ispasti tako, u pitanju su bile posebne emocije u meni koje treba razumjeti. Volim ovaj kraj, htio sam pokazati domaćinima kakav sam golman postao odlaskom iz Medveščaka, kako pomažem novoj ekipi i da mi je dobro. Ne bih htio da me navijači krivo shvate,"

Frank Banham nikako nije uspijevao podesiti svoje nišanske sprave tijekom dvominutnih kazni za Jesenice - oba puta krivac je bio Andrej Tavželj - te se u drugu dionicu ušlo s 0:0 na semaforu.

Taj je rezultat ostao i nakon narednih 20 minuta. Medveščak je imao svoje prigode: u početnim trenucima kapetan Alan Letang krenuo je sam prema Krošelju, ispred kojega je kasnije stvorena velika gužva pri isteku isključenja Jamesa Sixsmitha.

Sličnu situaciju Medvjedi nisu realizirali ni u 35. minuti, pet minuta nakon što je pak "plesao" pred praznim Kristanovim golom. Slovenac na vratima Zagrepčana svoj je doprinos morao dati i tik prije drugog odmora.

Krošelj je i većinu treće trećine uglavnom proveo na streljani, međutim, u 47. minuti pak je završio u Kristanovoj mreži. Antti Pusa snažnim je i preciznim udarcem okončao jednostavan i brz protunapad Jesenica.

Mnogo je buke izazvala situacija iz 54. minute, kada su Medvjedi tražili suca da na snimci provjeri je li pak kroz gomilu igrača pred Krošeljom prešao crtu. U završnim minutama momčad Martyja Raymonda pokušala je doći do pogotka vađenjem Kristana iz igre, a nije pomoglo ni posljednjih osam sekundi s dvojicom više na ledu.

Medveščak je u sljedećem kolu, koje je na rasporedu u utorak, slobodan, a potom mu u Zagreb dolaze Vienna Capitalsi i Alba Volan.

Autor: Borna Rupnik / SportNet.hr

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Komentari