Medvjedi napokon dobili KAC i smanjili rezultat u polufinalu na 2:1

Objavljeno: 12.03.2012. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Polufinalna serija još nije gotova. KAC i dalje ima prednost pred "medvjedima" ali još ništa nije gotovo i zagrebački oklopnici mogu se vratiti u seriju. Prvu pobjedu u polufinalu Medveščaku su osigurali fantastični Tomica Zanoški i Ryan Kinasewich.

Mnogi će reći da su "medvjedi" prvi put u seriji imali pošteno suđenje što se odmah vidjelo i na rezultatu. Istina, "zebre" su u nedjelju odlučile da im ipak nije mjesto na naslovnicama i odradili su odličnu utakmicu, no to ne znači da su pomogli "medvjedima" da dođu do pobjede.

Zagrebački oklopnici morali su se dobro namučiti da bi smanjili vodstvo KAC-a u seriji, a trebali su i inspirirane pojedince koji će ih nositi do pobjede.

Tu je ulogu preuzeo Tom Zanoški, zagrebački kanađanin ili kanadski zagrepčanin, koji cijelu sezonu igra s puno srca i energije, a u nedjelju je pokazao da to nisu njegove jedine kvalitete - Zanoški je pokazao fantastičnu brzinu, odličnu hokejašku tehniku i baratanje pakom.

Zanoški je svojim "shorthanded", odnosno golom sa igračem manje na ledu, i odlučio utakmicu. Dogodilo se to početkom zadnje trećine. Zanoški je primio pak, "prehladio" protivničkog obrambenog igrača u "šprintu" i nadmudrio vratara za povećanje vodstva na 3:0. Zanoški je zabio i u prvoj trećini, a u listu strijelaca nakon dugo vremena upisao se i Ryan Kinasewich.

No, gol Zanoškog s igračem manje uzrokovao je opuštanje "medvjeda" koji su jedva čekali malo prostora za disanje. Naime, cijelu su utakmicu igrali sa tri napadačke linije protiv KAC-ovim četiri. Prpić i Banham su naime i dalje suspendirani, a da nevolja nikad ne dolazi sama, pobrinuli su se Brine i Sidall koji su zaradili gripu. Unatoč tome odlučili su igrati, ali se vidjelo da su pred kraj utakmice jedva stajali na nogama.

Uglavnom, KAC-eri su sa dva brza gola uspjeli smanjiti rezultat i u zadnjih 5 minuta utakmice krenuli po "sve ili ništa". Gol međutim nisu uspjeli zabiti zahvaljujući odličnom Kristanu i obrani "medvjeda" pa je tako rezultat u polufinalnoj seriji smanjen na 2:1.

Sljedeća utakmica je već u utorak u Klagenfurtu.

Komentari