"Medvjeđi" niz pobjeda prekinut u Grazu

Objavljeno: 21.11.2011. 12:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Medveščakovom odličnom nizu od sedam pobjeda došao je kraj. Gostovanje u Grazu bilo je kobno za zagrebačku momčad koja se iz Austrije vraća bez bodova, piše Martina Oštrić za SportNet.

Nakon teškog gostovanja u Ljubljani Medveščak je otišao na led Grazu, koji je na domaćem terenu tražio pobjedu nakon dva uzastopna poraza. Medveščak je u odličnoj formi i bio je spreman učiniti sve kako bi i nakon 23. kola zadržao četvrto mjesto, a to su pokazali već u prvim minutama utakmice.

Poveli su Medvjedi vrlo rano, Andy Sertić asistirao je za Franka Banhama koji u četvrtoj minuti dovodi gostujuću momčad u vodstvo. Ipak, Medveščak se nije dugo veselio jer nakon samo tri minute domaćini su izjednačili pogotkom Yvana Busquea. Ostatak prvog perioda obilježile su tri dvominutne kazne za Medveščak, te nekoliko prilika od kojih izdvajamo onu Ryana Kinasewicha, no rezultat od 1:1 se nije mijenjao.

Mirna i pomalo dosadna igra iz prvog perioda nastavila se i u drugom. Kristan je u nekoliko navrata sačuvao mrežu, dok kod Medveščaka bilježimo udarce Kanaeta i Brinea. Niti jedna momčad nije iskoristila po jedno isključenje.

Ipak, nakon isključenja Kostovića Graz dolazi do vodstva. Lefebvre puca, a premda su se Medvjedi žalili na prekršaj na vrataru, suci su priznali drugi gol Graza. Zagrebačka se momčad ipak nije dala smesti, te su već nakon minute izjednačili. Joel Prpić puca, a Frank Banham kupi "odbijanac" te ga posprema iza Cloutiera.

Koliko god je prvih desetak minuta drugog perioda bilo monotono, toliko je ostatak trećine bio zanimljiv. Dvije minute prije kraja trećine Graz je ponovno preuzeo vodstvo. Lysak je ušao s lijeve strane, te u sredini pronašao Van Ballegooija koji s lakoćom poentira za 3:2.

Posljednji period počinje izjednačujućim golom Medveščaka, aamo 30 sekundi nakon početka trećine Kinasewich asistirao je za Joela Prpića. Izjednačenje nije smirilo Medvjede, nego su preko Sertića krenuli po novi pogodak, no što nije uspjelo njima, uspjelo je domaćinima. Iberer je iskoristio asistenciju Moderera, te domaćinima donio novu prednost od 4:3.

Posljednjih pet minuta utakmice Medveščak pokušao je preko Martinovića, ali bez rezultata. Umor i nedostatak četvorice igrača Medveščaka odradili su svoje, no Robert Kristan je srećom ispravljao sve greške gostujuće obrane. Minutu i pol prije kraja trećine umjesto Kristana ulazi Medveščakov šesti igrač, nakon čega je Sertić pokušao s plave linije, a Raymond potom pozvao time out.

Mini odmor nije koristio igračima Medveščaka koji nisu uspjeli napraviti ono što je trener od njih očekivao. Šest sekundi prije kraja izgubili su pločicu, što je Graz kaznio te postigao i konačni peti gol. Priliku za nove bodove Medveščak ima već u utorak, kada gostuje u Jesenicama.


Izvor: hrsport.net

Komentari