"Medvjedi" otputovali u Korušku po izjednačenje u polufinalu

Objavljeno: 13.03.2012. 13:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hokejaši Medveščaka putuju u Korušku, u Klagenfurt, gdje će večeras pokušati doći do izjednačenja u polufinalnoj seriji EBEL-a. Trenutni rezultat je 2:1 za KAC.

U nedjelju su napokon stvari došle na svoje mjesto. Na krilima Toma Zanoškog „medvjedi“ su napokon došli do polufinalne pobjede protiv KAC-a, momčadi koju su čak šest puta pobijedili u regularnom dijelu sezone, a koja se u prve dvije polufinale utakmice pokazala kao pretvrd orah.

Zagrebački oklopnici danas imaju priliku izjednačiti rezultat u polufinalu i vratiti prednost domaćeg terena koja bi mogla biti i presudna za plasman u finale.

U dvorani u Klagenfurtu ni jednoj momčadi nije lako igrati, a pogotovo „medvjedima“ koje tamošnji navijači imaju „na zubu“. Bacanje čaša s pivom na igrače, povici „yugo schweine“, konstantne provokacije i pritisak na suce sigurno nisu dobri uvjeti za igru.

No, osakaćeni „medvjedi“, lišeni usluga suspendiranih Prpića (još dvije utakmice) i Banhama (još pet utakmica) te ozlijeđenog Korena (njegov nastup moguć je tek u finalu), moraju doći do barem jedne pobjede u klagenfurtskoj Stadhalle ako se žele plasirati u finale.

To će morati postići sa samo tri napadačke linije, a to znači veću potrošnju igrača, brže umaranje, brži pad koncentracije i veću mogućnost ozljeda i suspenzija.

S druge strane leda i ovaj put će stajati „nabrijani“ KAC-eri skloni provokacijama, podmetanjima, simuliranju i glumi, a negdje oko sredine terena četiri „zebre“, odnosno Austrijski suci koji vole „potegnuti“ za svoje kad zatreba.

No, kao što narodna uzrečica kaže – „put do uspjeha posut je trnjem“  - i zagrebački oklopnici nemaju drugog izbora nego stisnut zube i baciti se na glavu po pobjedu. Plasirati se u finale ili osvojit natjecanje, pogotovo prvi put, nikad nije lako.

Komentari