MNK Fotex obranio naslov županijskog prvaka u futsalu

Objavljeno: 04.02.2015. 23:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U derbiju pretposljednjega kola Županijske lige u futsalu MNK Fotex iz Nedeljanca je u Ivancu pobijedio MNK Jerovec 2:1 i kolo prije kraja osigurao naslov prvaka.

Bio je to istinski derbi uoči kojeg su obje momčadi imale šansu osvajanja naslova županijskog prvaka. Jerovec je naime goste iz Nedeljanca čekao s tri boda prednosti (i utakmicom više) što je značilo da pobjednik međusobne utakmice izravno postaje prvakom, dok bi remi produljio neizvjesnost do kraja utakmice posljednjeg kola u kojoj Fotex ugošćuje Ljubešćicu.

Derbi je opravdao očekivanja, u neizvjesnom dvoboju Fotex je poveo golom Štefulja, za Jerovec je izjednačio Cerovčec da bi Filip Štefulj svojim drugim pogotkom donio Fotexu tri boda i – obranu naslova prvaka. Fotex naime zadnje kolo čeka bodovno izjednačen s Jerovcem i s boljim međusobnim omjerom pa je i teoretski osigurao titulu. Večerašnju pobjedu u Ivancu protiv Jerovca izborili su Mikić (vratar), P. Rog, Levatić, Slunjski, Štefulj, Kovačić, Lukavečki, Drožđek i Cvetko.

Promocija novog-starog prvaka bit će u srijedu, 11. veljače u Vidovcu. Planirani početak utakmice s Ljubešćicom je u 18 sati, ali je moguće da će taj termin biti i promijenjen na neku kasniju satnicu.

Komentari