Može li Hrvatska do prve pobjede u Dublinu?

Objavljeno: 10.08.2011. 16:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Hrvatska reprezentacija večeras će u Dublinu odigrati prijateljsku utakmicu ususret nastavku kvalifikacija. Bilić ima problema sa sastavljanjem momčadi, a protiv Irske ne može računati na nekolicinu igrača, piše index.

Na Bilićevu popisu su: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Strinić, Schildenfeld, Pranjić, Vukojević, Dujmović, Kranjčar, Modrić, Iličević, Perišić, Kalinić, Olić, Mandžukić, Eduardo Petrić.

Zbog problema s koljenom otpao je Nikica Jelavić, a neće igrati ni Milan Badelj. Ovo je tako prilika da izbornik isproba neke nove opcije, a Irska je reprezentacija u rangu Grčke i Izraela, najvećih konkurenata u kvalifikacijskoj skupini.

- Poznavajući Irce i nas, čeka nas dobra utakmica. I oni, kao i mi, ne prave puno razlike između prijateljskih i natjecateljskih susreta - rekao je Bilić te dodao kako je dobra vijest što je Stipe Pletikosa našao novi klub.

Međutim, nakon što je i Vedran Runje ostao bez kluba napustivši Lens, čini se kako će na golu protiv Irske priliku dobiti vratar Hajduka Danijel Subašić, jedini koji je u natjecateljskoj formi.

S druge strane u momčadi Irske nakon duo vremena vraća se jedan od najboljih napadača Robbie Keane, a izbornik Giovanni Trapattoni se nada kako će dvoboj s Hrvatskom poslužiti igraču da se polagano vrati u natjecateljski ritam.

- Keane je jako važan igrač za nas, spreman sam mu dati poluvrijeme protiv Hrvatske i nadam se kako će uskoro biti u sasvim spreman za izazove koji nas očekuju - rekao je Talijan.

- Ova će utakmica biti važan pokazatelj uoči našeg kvalifikacijskog susreta protiv Slovačke 2. rujna. Puno igrača dobit će priliku zasjati protiv vrlo jakog protivnika. Hrvatska je trenutno u samom vrhu Fifine ljestvice i bit će to bez sumnje teška utakmica za nas - dodao je Trapattoni.

Inače, ovo će biti peti put da Hrvatska gostuje u Dublinu, a do sada nije upisala ni jednu pobjedu. Možda je vrijeme da se prekine i ta tradicija.


Izvor: index.hr

Komentari