MŽNL: Jalžabet i dalje na vrhu, „Varaždincima“ 13 bodova

Objavljeno: 01.09.2014. 09:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon 6 bodova u prvom pa 10 u drugom, VŽ-predstavnici u Međužupanijskoj nogometnoj ligi u trećem su kolu uzeli – 13. Jalžabet je upisao i treću pobjedu u nizu, Novi Marof je utrpao osam lakih komada Čakovcu, slavili su i Zadrugar u Kotoribi i selnička Plitvica u Ivancu.

Jalžabet s maksimalnih 9 bodova, s 8 postignutih i bez ijednog primljenog pogotka u 270 minuta igre, podosta neočekivano drži vrh tablice Međužupanijske nogometne lige. Nakon 5:0 protiv Ivančice na otvaranju sezone pa 2:0 u gostima u lokalnom derbiju u Selniku, izabranicima trenera Zlatka Kanešića ove je nedjelje bio dovoljan i jedan jedini pogodak u srazu s Rudarom iz Murskog Središća. Postigao je „joker s klupe“ Dominik Bručić, a isti je tim slađi što se dogodio tri minute prije kraja utakmice.

Novi Marof je pak – očekivano – napunio mrežu Archee Čakovec, kluba koji se i drugu sezonu zaredom „ruga nogometu“, jer ne može ni skupiti momčad za natjecanje, a kamoli pružiti adekvatan otpor suparnicima. U Novom Marofu je nastupilo točno 11 igrača, a domaćinu je trebalo točno šest minuta da započne golijadu. Otvorio ju je Petar Hrebak, koji je u nastavku dodao još jedan svoj pogodak, dva su postigli i Igor Martan i Tomislav Harmicar, a po jednog su dodali Luka Hrebak i Petar Sabolić. Novomarofčani su se novom visokom pobjedom vratili u sam vrh, na treće mjesto, pritom su i najefikasnija momčad lige, s gol razlikom 13:2.

Uspješan gostujući hod imali su nogometaši Zadrugara u Kotoribi. Upisali su visoku 4:2 pobjedu, tim značajniju jer su nakon 50 minuta igre gubili 2:1. U junaka se prometnuo Mario Novak koji je najprije poravnao rezultat, a pet minuta prije kraja i potvrdio pobjedu za konačnih 2:4. U međuvremenu je Dario Prlog doveo Zadrugar u vodstvo. Zadrugar je vodio i 1:0, golom Karla Gotića, ali su tu prvu prednost nogometaši kotoripskoga Graničara uspjeli preokrenuti. Ovu drugu, u nastavku, nisu mogli.

U županijskom derbiju, svojevrsnom derbiju začelja, Ivančica je – u prvoj utakmici na svojem stadionu nakon 15 mjeseci „tišine“ – doživjela poraz od Plitvice iz Selnika. Gosti su vodili 2:0, golovima Ivana Štefaneka u 27. i Dalibora Horvata u 76. minuti, počasni je gol za Ivančane postigla prinova iz Klenovnika Dalibor Solina, iz kaznenog udarca tek u drugoj minuti sučeve nadoknade.

Plitvica iz Gojanca je uspjela osvojiti prvi bod, na domaćem terenu u srazu s čakovečkom Slogom (Gojančani su poveli u 35. minuti golom Zgrebeca, na konačnih 1:1 izjednačio je iz kaznenog udarca Sandro Zoka 13 minuta prije kraja), a najgore su u ovom kolu prošli nogometaši Zelengaja, izgubivši s glatkih 3:0 u Pušćinama. Zanimljivi su „šareni“ rezultati nogometaša iz Kučana u srazu s međimurskim predstavnicima, svi s puno pogodaka – u 1. kolu 4:2 poraz u Kotoribi pa onda visokih 6:2 doma protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri, sad 3:0 poraz u Pušćinama. U idućem kolu Zelengaju dolazi Naprijed iz Cirkovljana, možda je na redu nova pobjeda, možda uz novu golijadu? Što se ostalih parova 4. kola tiče, lider Jalžabet će putovati u Macinec Centrometalu, derbi kola će igrati drugo Nedelišće i treći Novi Marof, županijski (i novi lokalni) derbi igrat će u Hrastovskom Zadrugar i Plitvica iz Selnika, a lijepu priliku za popravak dojma i bodovnog salda ima Plitvica iz Gojanca koja će ugostiti Archeu Čakovec. Ivančica pak će na put u Mursko Središće.

Rezultati 3. kola MŽNL Čk-Vž: Jalžabet – Rudar (MS) 1:0, Ivančica – Plitvica (S) 1:2, Novi Marof – Archea Čakovec 8:0, Pušćine – Zelengaj 3:0, Graničar (K) – Zadrugar 2:4, Plitvica (G) – Sloga (Čk) 1:1, Naprijed – Nedelišće 0:3, Mladost Komet (P) – Centrometal 2:1, Polet (SMnM) – Sloboda (S) 2:2.

Poredak nakon 3. kola: 1. Jalžabet 9 bodova (gol razlika 8:0), 2. Nedelišće 9 (9:2), 3. Novi Marof 7 (13:2)... 6. Zadrugar 6 (10:7)... 11. Zelengaj 3 (8:9)... 13. Plitvica (S) 3 (2:7)... 15. Plitvica (G) 1 (2:7)... 17. Ivančica 0 (3:11), 18. Archea Čakovec 0 (4:23).

Komentari