MŽNL: Jalžabet novom pobjedom zadržao vrh, Plitvica slavila u Kučanu

Objavljeno: 06.09.2015. 21:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: I.T.

Nogometaši Jalžabeta su preokrenuli 1:0 vodstvo Naprijeda u Cirkovljanu u 3:1 u svoju korist i to s igračem manje, Gojančani pak su Zelengaju nanijeli i treći poraz u nizu. Zadrugar je remizirao s preloškom Mladosti, a Novi Marof izgubio doma od Poleta iz Svetog Martina na Muri.

NK Naprijed je u svojem Cirkovljanu protiv Jalžabeta poveo već u 5. minuti golom Martineca i tih je 1:0 stajalo sve do posljednjih pola sata igre. Onda se Jalžabetu ukazao njegov junak Tomislav Medved, postigavši svoj već sedmi pogodak u tri ovosezonske utakmice. Bilo je dakle u 61. minuti 1:1, ali je radost gostiju trajala samo dvije minute. Tad je naime zbog drugog žutog kartona isključen Mihael Jerebić i u tim se trenucima činilo da će se na kraju ipak veseliti Naprijed. Međutim, upravo suprotno, nogometaši Jalžabeta su s igračem manje postigli čak dva pogotka – 15 minuta prije kraja Marko Hruško je preokrenuo na 1:2, a u vremenu sudačke nadoknade 19-godišnji Roko Horvatić potvrdio pobjedu za konačnih 1:3. Nakon boda u Macincu (4:4) na startu sezone, Jalžabet je s dvije čiste pobjede (Nedelišće, Naprijed) zadržao lidersku poziciju na tablici Međužupanijske lige.

Zelengaj i Plitvica iz Gojanca od svojih su međusobnih utakmica zadnjih godina izgradili pravi derbi, s nepredvidivim ishodima. I danas je bilo tako, a Gojančani su potvrdili da su trenutačno bolja momčad, odnosno da je Zelengaj ipak slabiji no prošle sezone te ga očekuje velika borba za opstanak. Mladi, 18-godišnji Jošua Horvat doveo je Plitvicu u vodstvo u 33. minuti, a Vinko Horvat osam minuta prije kraja potvrdio pobjedu Gojančana – 0:2.

Zadrugar u svojem Hrastovskom nije uspio do pobjede niti u drugom pokušaju. Nakon što im je Varteks u 1. kolu odnio sva tri boda, danas je blizu tome bila i preloška Mladost Komet, koja je također vodila 1:0, golom Tišljarića tri minute prije odmora. Zadrugar je ovoga puta ipak uspio spasiti barem bod, strijelac za konačnih 1:1 bio je Dario Kolak u 56. minuti.

Do bod(ov)a nije uspio doći Novi Marof na svojem terenu protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri. Gosti su poveli u 8. minuti golom Turka, izjednačio je 13 minuta kasnije Tomislav Harmicar, ali je devet minuta prije odmora Barat vratio prednost Međimurcima – 1:2. Taj je rezultat stajao cijelo drugo poluvrijeme da bi u vremenu sudačke mladi Ferlin zabio za konačnih 1:3.

Rezultati 3. kola MŽNL: Zelengaj – Plitvica (G) 0:2, Naprijed – Jalžabet 1:3, Centrometal – Varteks 3:2, Zadrugar – Mladost Komet 1:1, Novi Marof - Polet (SMnM) 1:3, Rudar (MS) – Sloboda (S) 5:1, Pušćine – Graničar (K) 2:2, Nedelišće - Međimurec 4:1.

Poredak: 1. Jalžabet 7 bodova (gol razlika 9:5), 2. Rudar (MS) 7 (9:3), 4. Polet (SMnM) 7 (5:2), 4. Nedelišće 6 (7:5), 5. Plitvica (G) 6 (4:2), 6. Zadrugar 4 (4:3)... 12. Novi Marof 3 (5:7), 13. Varteks 3 (4:6)... 16. Zelengaj 0 (2:7).

U idućem kolu će vodeći Jalžabet ugostiti Pušćine, domaćin će opet biti i Zadrugar protiv Rudara iz Murskog Središća, dok će Varteks ugostiti aktualnog prvaka Nedelišće. Plitvica će gostovati u Prelogu, a Novi Marof u Kotoribi.

Komentari