Na plesni Croatia Open spektakl u Varaždinu stiže 206 natjecatelja iz pet zemalja

Objavljeno: 01.12.2015. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVž

U varaždinskoj sportskoj dvorani Graberje u subotu, 5. prosinca bit će održano 14. izdanje Plesnog turnira Croatia Open. Na natjecanju kojeg organizira Sportski plesni klub Varaždin nastupit će parovi iz pet zemalja...

Plesna natjecanja u sklopu Croatia Opena, kojeg Sportski plesni klub Varaždin (bivši Harmony) tradicionalno organizira u sklopu proslave Dana grada Varaždina, počinju 12 sati i za turnir vlada veliki interes, doznajemo od Vedrane Božić Pokos.

- Trenutno su prijavljena 103 para, odnosno 206 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Austrije. Među najboljim plesačima su i predstavnici našeg kluba koji će nastupiti u kategoriji youth – naglasila je Božić Pokos, tajnica SPK Varaždin.

Kao i prethodna, ovogodišnje natjecanje ima međunarodni karakter, a među plesačima su najcjenjeniji oni koji plešu pet standardnih i pet latinskoameričkih plesova (kombinacija 10 plesova), pojasnila je Božić Pokos.

- Plesna natjecanja počinju s kvalifikacijama, a najzanimljiviji je finalni dio natjecanja. Zbog velikog broja natjecatelja termin smo morali pomaknuti na 18 sati. Pozivamo Varaždince da nam se pridruže u subotu u Graberju na svečanom otvaranju s defileom plesnih parova – ističe.

Inače, kako doznajemo iz  Sportsko plesnog kluba Varaždin, organizacija ovakvog plesnog natjecanja je izuzetno zahtjevna.

- Naši članovi navikli su na sate i sate volontiranja. Najveći sponzori su njihovi roditelji, a u organizaciji su nam pomogli Grad Varaždin i tvrtka Evolva, odnosno njen vlasnik Matija Tomašković – zaključila je Božić Pokos. 

Komentari