Na varaždinskoj Novogodišnjoj utrci po prvi put startaju i hodači

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.12.2015. 19:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: AK Sloboda

Po 38. puta Atletski klub Sloboda Varaždin organizirati će Novogodišnju utrku sa startom točno u ponoć. Svake godine se na ovoj, prvoj sportskoj manifestaciji u svijetu okupi i do 300 trkača i trčačica iz brojnih klubova Hrvatske i inozemstva...

Prva utrka održana  je već davne 1977//78 godinu na današnjem Kapucinskom trgu a startalo je tek trideset zaljubljenika u trčanje. Mnogi gradovi diljem svijeta imaju novogodišnje utrka od kojih je možda najpoznatiji brazilski Sao Paolo ali samo jedan grad ima start utrke točno u ponoć.

Po tome je Varaždin jedinstven u svijetu jer se baš u njemu održava prvi sportski događaj te godine.

AK Sloboda uz pomoć Grada Varaždina i vjernog renomiranog sponzora Marlex iz Varaždina nastoji ovaj sportsko-turistički proizvod učiniti prepoznatljivijim pa je tako sam događaj i logotip nedavno zaštićen kao patent kluba.

Slijedeće godine se godine očekuje veće uključivanje Turističke zajednice grada a u planu je i organizacija posebnog sportskog dočeka pod velikim šatorom.

Podjela startnih brojeva je u dvorani Srednjškolca već od 22 sata a start je , kako je već rečeno, točno u ponoć na glavnom gradskom trgu, popularnom Korzu.

Startnina se ne naplaćuje a svaki sudionik koji savlada stazu dobiti će spomen majicu i okrepu. Natjecatelji i natjecateljke  mogu odabrati dužinu staze od 3 km(jedan krug) ili 6 km(2 kruga)  u svojim starosnim kategorijama.

Kao novina je da će se na startu naći i članovi nedavno osnovanog Kluba nordijskog hodanja Varaždin što će pridonijeti daljnjoj popularizaciji zdravog načina života naših građana.

Komentari