Najbolji hrvatski ribolovci gradonačelniku uručili plaketu

Objavljeno: 27.12.2012. 14:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVarazdin.hr

Predstavnike najboljih ribolovaca u Hrvatskoj, članove ŠRK Varaždin - Interland u Gradskoj je vijećnici ugostio Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. U ovoj je prigodi varaždinskom gradonačelniku poklonjena staklena plaketa ŠRK-a. Susretu su nazočili predsjednik ŠRK Kristijan Kosmačin, tajnik Ivica Bonino Hasan, predsjednik Nadzornog odbora Mladen Trogrlić, član Upravnog odbora Ivica Dolenec, te prof. Tihomir Hunjak.

Ribolovci su gradonačelnika upoznali s ovogodišnjim vrhunskim postignućima na sportskim natjecanjima, te aktivnostima vezanim uz poribljavanje, omasovljenje članstva i planovima za 2013. u kojoj između ostalog obilježavaju 100. godina postojanja Kluba.

- Tijekom 2012. uspjeli smo povećati članstvo, te je sada u Klubu aktivno 700 seniora i stotinjak kadeta, a prodali smo oko 1.200 ribolovnih dozvola, uključujući dnevne. Klub je financijski konsolidiran i napravljena je revizija gospodarske osnove. Posljednje poribljavanje našeg ribolovnog područja od Šemovca do Strmca obavljeno je 7. prosinca s 1250 kilograma šarana i linjaka – istaknuo je Kristijan Kosmačin predsjednik ŠRK Varaždin – Interland, dodavši kako članovima iduće godine predstoji 33. Svjetsko klupsko prvenstvo u lovu ribe na plovak u Italiji.

- Očekujemo medalju s natjecanja najvišeg - svjetskog ranga, na kojem kao aktualni Državni prvaci, Hrvatsku predstavljamo 4. put. Treba znati da je aktualni državni prvak u seniorskoj kategoriji član ŠRK Ivica-Bonino Hasan, koji je ujedno i viceprvak u kategoriji osoba s invaliditetom. Treće mjesto kod seniora drži Damir Škorić, također član ŠRK Varaždin – Interland – naglasio je Kosmačin.

Inače, pripreme naših ribolovaca za napornu natjecateljsku sezonu traju i u zimskim mjesecima, a tijekom susreta, gradonačelnik je obećao da će Grad Varaždin u okviru svojih mogućnosti pružiti financijsku potporu momčadi.

Članovi Uprave i predstavnici momčadi najavili su izdavanje prigodne monografije uz 100-tu obljetnicu varaždinske sportske Udruge koja ima bogatu tradiciju i okuplja najbolje ribolovce u Hrvatskoj.   

Komentari