Navijači iz Varaždina i Međimurja pomogli "medvjedima"

Objavljeno: 21.01.2012. 16:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ivan Klindic / CROPIX

Hokejaši Medveščaka u zadnjem su kolu regularnog dijela EBEL-a došli do velike pobjede protiv Red Bull Salzburga u borbi za drugo mjesto na ljestvici. Među 15 200 gledatelja u zagrebačkoj Areni bili su i mnogobrojni navijači „medvjeda“ iz Varaždinske i Međimurske županije.

Da Varaždinci i Međimurci vole hokej na ledu i „medvjede“  već je poznato, ali nitko nije mogao očekivati takvu „invaziju“ navijača iz dvije najsjevernije hrvatske županije u zagrebačku Arenu kakva se dogodila u petak, na predzadnjem „Arena Ice Fever“ događaju.

Bila je to zadnja utakmica regularnog dijela sezone, a na megdan „medvjedima“ stigli su „crveni bikovi“ iz Salzburga. Bio je to okršaj za drugo mjesto na tablici i ono što je još važnije, za jedan dodatan bod u međudoigravanju koje počinje već u nedjelju.

Zbog važnosti susreta zagrebačka je Arena bila doslovce „puna do krova“, a među navijačima, uz zagrebačke, najbrojniji su bili navijači iz Varaždinske i Međimurske županije.

U i oko Arene zatekli smo tako navijače „medvjeda“ iz svih dijelova Varaždinske i Međimurske županije, a najbrojniji su bili navijači iz Sračinca koji su, naoružani navijačkim rekvizitima „do zuba“, stigli posebnim autobusom.

Da je netko neutralan pogledao registarske tablice na automobilima oko Arene pomislio bi da hokejaši Medveščaka igraju u varaždinskoj, a ne zagrebačkoj Areni. Tablice koje počinju sa „VŽ“ i „ČK“ bile su naime najbrojnije, brojnije čak od onih koje počinju sa „ZG“.

A atmosfera u dvorani bila je uistinu paklena, pogotovo nakon što su suci „medvjedima“ poništili, činilo se, potpuno regularni pogodak u drugoj trećini utakmice.

To je bio prekidač koji je digao tribine na noge pa u trećoj trećini „crveni bikovi“ nisu imali šanse. Na krilima navijača „medvjedi“ su izveli klasičan „blitzkrieg“ i u samo 69 sekudni zadnje trećine postigli čak četiri zgoditka, odljepili se od Austrijanaca i upisali veliku pobjedu.

U tom trenutku Arenom se zaorilo „Salzburg auf wiedersehen“ na što su brojni navijači „crvenih bikova“ mogli samo pokunjeno pogledati u pod i početi se pripremati za dugi put kući.

EBEL, 44. kolo
Medveščak Zagreb – Red Bull Salzburg 6:3 (1:1, 1:0, 4:2)
Arena Zagreb, 15200 gledatelja
Strijelci: 0:1 Aubin (RBS), 1:1 Naglich (MZA), 2:1 Siddall (MZA), 2:2 Bois (RBS), 3:2 Zanoški (MZA), 4:2 Sertich (MZA), 5:2 Banham (MZA), 6:2 Banham (MZA), 6:3 Latusa (RBS)

Komentari