Nedeljancu u borbi za opstanak u ligi pomažu Rog, Brezovec i Melnjak

Objavljeno: 13.06.2015. 14:53

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 12:30

Foto: I. T.

Nogometaši Nedeljanca vode grčevitu borbu za ostanak u ligi, no s igračima koji su u petak navečer stigli na trening to sigurno ne bi bio slučaj. S njim su trenirali igrač Spezije Josip Brezovec, nogometaš belgijskog Lokerena Dario Melnjak te hrvatski reprezentativac i igrač Splita Marko Rog.

Sva trojica rodom su iz zeljarskog kraja, a prve nogometne korake napravili su baš na igralištu u Nedeljancu.

Josip Brezovec afirmirao se kasnije u Varteksu prošavši nogometnu školu, no 2005. godine vratio se u Nedeljanec s kojim je tada igrao Treću ligu. Uslijedio je odlazak u austrijskog niželigaša pa u Belišće, dok je 2007. godine zaigrao za Varteks. Od tada je njegova karijera krenula strelovito naprijed. Otišao je u Dinamo, pa u Slaven Belupo, Rijeku, a trenutno je u talijanskom drugoligašu Speziji.

- Lijepo je prisjetiti se samih početaka i družiti se s prijateljima uz nogomet - rekao je Josip Brezovec.

S njim se složio i Dario Melnjak.

- Prolaze me trnci kad vidim ove svlačionice. Odmah se sjetim svih uspjeha i lijepih trenutaka s Nedeljancem - dodao je Melnjak koji je kao 12-godišnjak iz Nedeljanca 2004. godine otišao je u redove Varteksa, no nakon tri godine vratio se u Nedeljanec. Igrao je za juniore, a kasnije i za seniore u Prvoj županijskoj i četvrtoj hrvatskoj ligi. Sa 17 godina u paketu sa suigračem i prijateljem Matijom Đurđekom otišao je u Zelinu i tamo doživio procvat. Uslijedio je prelazak u Slaven Belupo gdje se zadržao do siječnja ove godine, kada je prešao u belgijski Lokeren.

- Zadovoljan sam sezonom, vjerujem da sam se afirmirao u Belgiji i nadam se da će sljedeća biti još bolja - rekao je Melnjak.

Njegov bratić Marko Rog ove godine punio je i puni stupce nacionalnih i lokalnih medija. Kao anonimac iz trećeligaša Varaždina stigao je u Split i postao ljubimac navijača crvenih. Iza njega je također vrlo uspješna sezona. Za Split je u 1.HNL zabio sedam golova, a veliko priznanje bio je poziv za A reprezentaciju. Protiv Argentine odigrao je šest minuta, a Kovač ga je ponovo pozvao za prijateljski susret s Gibraltarom. Ipak izbornik ga nije stavio u igru.

- Ovo je bila moja sezona iz snova. Nadam se da ću tako i nastaviti. Lijepo je doći kući i družiti se s prijateljima, stvarno su mi jako nedostajali - rekao je Rog koji je postigao pogodak za mladu reprezentaciju u prijateljskom susretu protiv Grčke.

Nogometaši Nedeljanca tako su imali priliku trenirati s trojicom vrhunskih nogometaša. Moglo se tako vidjeti mnoštvo atraktivnih poteza, a kasnije je uslijedilo druženje i zajedničko gledanje susreta Hrvatska - Italija.

- Ne dolaze nam svaki dan na trening takvi majstori pa smo počašćeni. Sva trojica su odlični nogometaši, ali i osobe što je ipak važnije - zaključio je Igor Kučko, igrač Nedeljanca.

Komentari