Neven Đurasek u dresu mlade repke: Protiv SAD-a sve ovisi o nama

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.10.2015. 17:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: www.soychile.cl

Nakon remija protiv Čilea na otvaranju Svjetskog prvenstva, hrvatsku U-17 reprezentaciju u utorak od 22 sata po hrvatskom vremenu čeka susret protiv nogometaša SAD-a, a bivši igrač Varaždina Neven Đurasek najavljuje težak susret.

Na otvaranju svjetske smotre, izabranice Darija Bašića odigrali su 1:1 s domaćinom Čileom. U tom susretu bivši igrač Varaždina, Neven Đurasek, koji brani boje Dinama, odigrao je do sudačke nadoknade drugog dijela kada ga je zamijenio bivši suigrač Luka Ivanušec, trenutno igrač u Lokomotive.

U utorak od 22 sata po hrvatskom vremenu, Đuraseka i društvo čeka susret sa SAD-om, koji je u prvom susretu poražen od reprezentacije Nigerije 2:0.

- Morali bismo uzeti sva tri boda kako bismo imali komforniju situaciju. Sa SAD-om smo prije godinu dana igrali dvije prijateljske utakmice pa su nam prilično poznati protivnik. Kompaktna su momčad s jakim pojedincima te nas očekuje jednako teška, ako ne i teža utakmica protiv Čilea - istaknuo je Neven Đurasek za stranice HNS-a.

Nakon male napetosti na otvaranju, mladi Vatreni vjeruju da mogu stići do zacrtanog cilja - plasmana u drugi krug natjecanja.

- Definitivno će sada igračima biti lakše. Mislim da je afirmacija gotova i da je Hrvatska spremna pokazati bolje lice od onog protiv Čilea. Mi moramo biti pravi, držati se dogovora i ništa neće ovisiti o njima, već će sve biti na nama. U pojedinim trenucima utakmice protiv Čilea stajali smo predaleko od igrača i dopuštali njihovim igračima ulazak u međulinije, što moramo popraviti i tako onemogućiti posjed lopte Amerikancima. Moramo preuzeti više odgovornosti i pokazati više hrabrosti, kako bi lopta što više bila u našem posjedu -  zaključio je Đurasek.

Komentari