Nijemci pregazili "Mrave" na otvaranju Eurolige

Objavljeno: 21.10.2011. 08:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: nenad dugi/ cropix

Povijesni prvi nastup Zagreba u Euroligi ostat će, nažalost, upisan kao težak poraz od njemačkog prvaka Brose Basketsa 96:65, piše index.

Nisu se ispunile želje trenera Vladimira Androića koji se uoči utakmice nadao barem "dobrom porazu" kojim bi se Zagreb u euroligaškom debiju predstavio u što boljem svijetlu. "Mravi" su od početka do kraja bili podređena momčad na terenu, a jednom su trenutku gubili čak 37 koševa razlike.

Loše su "mravi" večeras igrali i u napadu i u obrani, a već u prvim minutama dopustili su domaćinu seriju od 7-0 kojom su pobjegli i do kraja prve četvrtine prednost povećali na +10. "Mrave" je prvi nagazio srpski košarkaš Predrag Šuput zabivši im 10 koševa u prvih deset minuta.

Na otvaranju druge četvrtine prvi je zabio May, ali preko Anthonyja Tuckera i Šuputa Bamberg je u četiri minute pobjegao na 37:23. Zagrebašima nije pomogla ni zonska obrana kojom su se nadali umrtviti igru Nijemaca koji su nastavili zabijati sve dok ih poluvrijeme nije zaustavilo na visokih 52:30.

Simon i Mulaomerović ubacili su pokoji koš na početku trećeg perioda, ali Pleiss i Jacobsen potopili su Zagreb da bi nakon trice Gavela Slaughter zakucao za +33 na 78:45. U posljednju četvrtinu Bamberg je ušao opuštenije, ali gosti nisu uspjeli značajnije smanjiti vodstvo, štoviše, Tucker i Slaughter dotukli su protivnike i postavili 92:55. Zagreb je u posljednjim minutama samo malo ublažio poraz.

- Zaostali smo odmah na startu utakmice i nismo se uspjeli oporaviti do kraja. Naš plan bio je početi utakmicu agresivno i zaustaviti njihov napadački skok ali nismo mogli tako cijelu utakmicu. Tužan je ovo poraz na početku Eurolige - rekao je nakon utakmice Kruno Simon.

- Brose je bio bolja momčad večeras. Htjeli smo igrati potpuno drugačiju igru, kontrolirati ju i smiriti, ali napravili smo mnogo grešaka i dali protivniku previše lakih poena. Bilo je ovo za nas vrijedno iskustvo zbog atmosfere i čvrste, brze igre kakva se igra u Euroligi. Žao mi je jer mislim da moja momčad može igrati puno bolje nego što su pokazali u ovoj utakmici- rekao je trener Zagreba Vladimir Androić.

- Izgledali smo kao djeca, a mi smo iskusna momčad. Osjećao sam se nemoćno i ostao bez ideje jer kako god je netko ulazio taj je bio lošiji od onoga kojeg je zamijenio. Najbolji igrač s klupe bio je mali Šarić sa šest skokova - dodao je Zagrebov trener.

Četvorica igrača Zagreba završila su utakmicu s dvoznamenkastim učinkom. Simon je bio najbolji sa 14 koševa, Garrett je zabio 11, a Kasun i May po 10 koševa. Američki igrači u redovima Bamberga bili su najbolji. Tucker je ubacio 20, Jacobsen 16, a Slaughter 16 koševa uz deset skokova.

Sljedeće srijede u utakmici drugog kola Eurolige Zagreb pred svojim navijačima igra protiv prvaka Europe Panathinaikosa.


Euroliga, 1. kolo:


Skupina B


Panathinaikos – Unicaja 98:77


Brose Basket – Zagreb 96:65


Skupina C


Partizan – Anadolu Efes 73:84


Spirou Charleroi – Real Madrid 76:100


AJ Milano – Maccabi 89:82


Skupina D


Union Olimpija – Barcelona 64:86

Izvor: index.hr

Komentari