NK Varaždin: Prihvaćen model preoblikovanja kluba, rok 6 mjeseci

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.03.2014. 19:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Danas je održana dvosatna sjednica Izvršnog odbora NK Varaždin, prva otkako je na funkciju predsjednika izabran varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Na sjednici, na kojoj je izabran i drugi zamjenik predsjednika, a koju će funkciju uz zamjenika varaždinskog gradonačelnika Vjerana Radelića obnašati varaždinski gradski vijećnik Željko Bunić, članovima Izvršnog odbora predstavljen je način privatizacije kluba.
 
- Na današnjem smo sastanku članovima Izvršnog odbora prezentirali postupak preoblikovanja i način na koji smo to zamislili, te smo od njih dobili suglasnost da krenemo u preoblikovanje – rekao je Habuš i dodao kako će uskoro biti održano predstavljanje odabranog modela preoblikovanja NK Varaždin široj javnosti, ali i samim vjerovnicima.

Samo će se preoblikovanje, dodao je Habuš, napraviti na način da će prvo ročište biti održano na Trgovačkom sudu što znači da će se krenuti kolektivno upravo zbog velikog broja vjerovnika.

- Naša je intencija i želja da preoblikovanje bude privedeno kraju što prije, odnosno već do početka nogometne sezone 2014/15., a ukoliko će sve ići onako kako priželjkujemo, tada bi rezultat preoblikovanja bio Športsko - dioničko društvo NK Varaždin bez obaveza, i s milijun kuna na računu. Procjena je da taj iznos predstavlja 70 posto sredstava u ovom rangu natjecanja, a u novu sezonu ne bi trebalo krenuti bez barem 90 posto osiguranih sredstava – kazao je Habuš i dodao da će time privući sve zainteresirane sponzore.

Članovi IO Kluba ubuduće neće moći biti osobe koje za taj Klub nisu spremne dati novac. Mišljenja sam, nastavio je Habuš, da će uz ovako provedeno preoblikovanje biti interesa i sponzora, i da će se moći nastaviti natjecanje u istom rangu na zadovoljstvo svih klinaca koji treniraju u NK Varaždin kao i svih poklonika nogometa.

Osim Odluke o odabiru modela preoblikovanja, donesena je i Odluka o odabiru revizorske kuće. Cjelokupni će proces preoblikovanja u konačnici dovesti do privatizacije NK Varaždin, a cilj je da se Klub vrati na stare staze i da se za nekoliko godina natječe u najvišem rangu.

Više o sjednici IO NK Varaždin te modelu preoblikovanja kluba pročitajte u novom broju Tjednika eVaraždin, koji izlazi sutra, 28. ožujka.

Komentari