NK Varaždin: Prvi nogometni roditeljski klub u Hrvatskoj

Objavljeno: 28.10.2015. 17:46

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:40

Foto: Nikola Kokotec

Na stadionu Varteksa roditelje djece koja igraju za NK Varaždin s kataklizmičnom situacijom upoznao je voditelj škole nogometa Goran Labaš, a roditelji su se složili da će pomoći i ući u strukturu kluba.

Kako je svima poznato na Gradskom vijeću nije prošao prijedlog gradonačelnika Habuša da Grad s milijun kuna sudjeluje u preoblikovanju i pretvorbi NK Varaždina u sportsko dioničko društvo. Nakon te odluke, čelnici Županijskog nogometnog saveza i gradonačelnik Habuš više nisu aktivni u kreiranju klupske politike. Devetorica trenera već pet mjeseci su bez plaće, dvojica bivših trenera blokirala su klub i neizvjesno je hoće li uopće sve kategoriji izdurati sezonu do kraja.

- U velikim smo problemima, svi su digli ruke od kluba i pitanje je možemo li uopće završiti polusezonu. Zato smo sazvali ovaj roditeljski sastanak kako bi vas zamolili da pomognete i da završimo prvi dio sezone - rekao je razočarani Labaš.

Klubu je potrebno od 40.000 do 50.000 kuna da se financijski pokrije do kraja prvog dijela sezone. Zato je Labaš zamolio roditelje da plate članarinu za studeni kako bi se sve uzrasne kategorije mogle natjecati. Pritom se neće isplaćivati plaće trenerima, već će se tim novcima podmiriti najosnovniji troškovi. Roditelji su se s time složili. Na sastanku je bio varaždinski dogradonačelnik Vjeran Radelić koji je odmah prozvan zašto su SDP-ovi vijećnici kod izglasavanja odluke o davanju famoznih milijun kuna bili suzdržani.

- Na to vam ne mogu odgovoriti. Svaki vijećnik glasa po savjesti i vijećnici su produžena ruka naroda - rekao je Radelić i objasnio da novac za preoblikovanje ne bi bio isplaćen na račun kluba već na posebni račun za preoblikovanje.

Na to su reagirali nezadovoljni roditelji.

- Obećano mi je u srpnju da će se situacija u klubu posložiti i osobno sam dao svojih 35.000 kuna, no ništa od toga. Ne možete se igrati sa sudbinama 160 djece i devetorice trenera - rekao je nezadovoljan roditelj te nastavio sipati nezadovoljstvo.

- Političari se cijelo vrijeme loptaju i prebacuju lopticu s jedne na drugu stranu. Zašto se uopće politika miješala u sve to? Sve druge sredine mogu imati normalne nogometne klubove, samo se mi ovdje ne možemo dogovoriti. Prvo je svima smetao Zlatko Ivanković, nakon toga Ivan Novak. Sad nema ni jednog ni drugog, kome sad tko smeta -upitao je roditelj.

Kasnije su se u raspravu priključili ostali i istaknuli da će se uključiti u rad kluba.

- Uključit ćemo. Zanima nas kako da sazovemo Skupštinu. Koga treba kontaktirati? Predsjednika Ratka Špirelja kojeg nitko dosad nije ni vidio ni ne zna kako izgleda - upitao je jedan od roditelja.

Nakon toga rasprava je završena i roditelji su odlučili da će podmetnuti leđa i pomoći NK Varaždinu.

Komentari