NK Varaždin: Treneri ipak rade, Grad i IO uzeli novi "time-out"

Objavljeno: 05.02.2014. 11:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Treneri zaposleni u NK Varaždinu odnosno NK Varaždin školi nogometa, dvjema udrugama koje djeluju u Zagrebačkoj 94, odustali su od štrajka.

Jutros je održan sastanak Izvršnog odbora nekadašnjeg prvoligaša na kojem je obećano rješavanje problema plaća u narednih mjesec dana.

U tih bi se istih mjesec dana Izvršni odbor kluba trebao konačno dogovoriti s Gradom i Županijom u kojem će smjeru krenuti budućnost varaždinskog nogometa.

Naime, opcija koja je posljednjih dana neslužbeno stizala iz gradskih ureda glasila je da je potrebnih 1,7 milijuna kuna do kraja sezone definitivno previše i s nesigurnom perspektivom ulaganja. Pa bi, prenose dobro upućeni izvori razmišljanja gradskih čelnika, bilo jednostavnije da se klub s nagomilanim dugovima definitivno ugasi (stečaj), a da se krene u bolje sutra s klupskom školom nogometa (kroz NK Varaždin ŠN, sada županijskog drugoligaša).

Drugo je, suprotno razmišljanje, postavljeno na nedostacima prvog načina razmišljanja. Nitko naime "iz prve opcije" ne spominje jasno i glasno što znači stečaj kluba s 83-godišnjom tradicijom - gube se juniorski i kadetski prvoligaš, događa se definitivni egzodus igrača i trenera čije su ambicije (logično) daleko više od posljednjeg ranga nogometa, a možda i najvažnije - nestaje sva preostala i potencijalna vrijednost koja kroz UEFA-ine naknade za razvoj igrača i potencijalne transfere "pokriva" preko 100 igrača poniknulih u varaždinskoj školi nogometa, a koji danas igraju širom Hrvatske i Europe.

Nastavno na sve opisano, zagovornici tradicije i brenda starog Varteksa (Varaždina) postavljaju i pitanje svjesnosti troškova (i potrebnog vremena) za stvaranje novoga kluba samo da uhvati aktualnu razinu (Treća HNL seniori, Prva HNL juniori i kadeti), a kamoli da se napravi korak više.

I zbog toga novi "time-out", jer odluka je stvarno - teška. Više o ovoj temi, uz razgovore s ključnim akterima preoblikovanja i budućnosti NK Varaždina, pročitajte u novom broju Tjednika eVaraždin, kojeg na kioscima možete pronaći prekosutra (petak), u ranim jutarnjim satima.

Komentari