NK Varaždin: Trenerima prekipjelo, od ponedjeljka u štrajku?

Objavljeno: 01.02.2014. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Treneri zaposleni u NK Varaždinu, odnosno klupskoj školi nogometa koja je još jedina na prvoligaškoj razini, zbog neisplate plaća odlučili su prestati s radom, možda čak i – otići na burzu!

Nezadovoljni treneri, kojima kasni već nekoliko plaća, a nitko im se ne obraća niti najavljuje bolje dane odnosno rješenja za klub u neposrednoj i daljoj klupskoj budućnosti, tražili su ovih dana čak i sastanak s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom. Budući da ni nakon istog nisu "išta pametniji", najavili su da će u ponedjeljak, 3. veljače, prestati s radom. Ne obrati li im se s nekim rješenjem nitko ni nakon toga, treneri će se prijaviti na – Zavod za zapošljavanje!

Prema posljednjim informacijama, u ponedjeljak bi se ipak trebao dogoditi još jedan sastanak, o kojem će ovisiti daljnji postupci zaposlenika proslavljenoga kluba iz Zagrebačke 94.

Sastanak koji bi vrlo lako mogao dobiti dodatak "povijesni"; jasno je naime da – ukoliko se zaista dignu ruke i od zadnje dobre "karike" kluba – slijedi potpuni egzodus trenera i igrača, prekid natjecateljskih aktivnosti koji automatski znači i isključenje juniora i kadeta iz Prve HNL kao i svih drugih kategorija iz njihovih liga. Jednostavnim rječnikom - gašenje kluba.

A što ujedno znači i gubitak prava na naknade za više od stotinu profesionalnih igrača u ovom trenutku koje je NK Varteks odnosno NK Varaždin stvorio, kao i gubitak svih prava za današnje polaznike škole nogometa koji bi u budućnosti mogli napraviti nogometnu karijeru. U prijevodu, gašenje kluba znači pad na samo dno, odustajanje od posljednjih materijalnih i nematerijalnih vrijednosti kluba s 82,5 godine tradicije.

Ponedjeljak će definitivno biti – veliki dan... 

Komentari