NK Varaždin uoči Zadra: Posjedom lopte natjerati domaćina na nervozu

Objavljeno: 29.10.2014. 16:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Danas u 17 sati u zadarskim Stanovima igrat će se utakmica osmine finala Hrvatskog nogometnoga kupa, prvoligaš Zadar pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića ugostiti će Solomunov "dječji vrtić", trećeligaški sastav Varaždina.

Pred nogometašima Varaždina je utakmica kakvu ovaj klub nije odigrao pune tri godine, tad su posljednji puta "krojači" bili u društvu 16 najboljih kup momčadi Hrvatske. Zanimljivo je da su i danas na papiru Varaždinci favoriti, renkingom bolje postavljena momčad, zbog čega protiv Zadra i igraju u njihovim Stanovima. Ma koliko eto apsurdno zvučalo da je trećeligaš nositelj spram prvoligaša.

- Idemo odigrati najbolje što možemo, s obzirom na okolnosti. Nismo ni danas kompletni, međutim to nam je već normalna pojava. Naš standardni stoper Holi nije ni krenuo na put jer u kupu nema pravo nastupa budući da je već nastupao za Podravinu ove sezone, ozlijeđen je i Murselović, ostali su tu iako je činjenica da je recimo Sambolec bio pet dana bolestan i tek je jučer odradio prvi trening dok je isto tako Roginić već 20 dana bez pravog treninga – ne skriva mane svoje momčadi trener Varaždina Ivica Solomun, ali i odmah naglašava.

- Zadar je dobar, Zadar je prvoligaš, gledao sam ga sa Zagrebom, a i općenito znam glavne karakteristike njihove momčadi i igre. Međutim, Zadar nije problem, mi sami sebi možemo biti problem, to kako ćemo se postaviti. Ideja je jasna; držati što duže posjed lopte, da ih napravimo nervoznima, a mi to možemo. Ako ćemo nabijati, to će iskusniji prvoligaški igrači Zadra znati kazniti, međutim budemo li igrali pa držali rezultat u egalu primjerice cijelo poluvrijeme, e tu će onda već biti sve moguće. Ono što je sigurno, nismo se došli unaprijed predati.

Istini za volju, Varaždinci će u Zadru uz opisane izostanke imati i još jedan hendikep; šestosatni put odradili su minibusom pa će takvi "skvrčeni" izravno iz minibusa na travnjak Stanova. Ali, to je već druga priča, o tužnoj današnjici VŽ-nogometa, koji je daleko od profi vremena...

Komentari