NK Varteks: Osuđujemo događaje koji su doveli do prekida utakmice uzrokovanog propustima organizatora

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 21.09.2015. 13:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: FOTO: Nenad Kovačić

Nakon jučerašnjih nereda i masovne tučnjave na utakmici petog kola Međužupanije lige između momčadi Naprijed i Varteksa, priopćenjem su se javili iz Nogometnog kluba Varteks te osudili jučerašnje događaje.

>>FOTO Masovna tučnjava navijača: White Stonesi osramotili Varteks u malom Cirkovljanu

>>Epilog masovne tučnjave: Dvojica redara završila u bolnici, četvoricu White Stonesa privela policija

Kako smo izvijestili do prekida utakmice došlo je u 83. minuti kada su četvorica White Stonesa preskočila ogradu i otrčala do obližnje grupe domaćih navijača i istrgnula im njihov transparent „Fan Club NK Naprijed“. Na to su reagirali redari, ali i grupa domaćih navijača pa čak i igrača Naprijeda i uslijedila je masovna tučnjava. Sucu Igoru Hrastiću nije preostalo ništa drugo nego da odsvira kraj utakmice.

Četvorica White Stonesa su privedena, a dvojica redara završila su u bolnici s prijelomima prstiju.

U ponedjeljak ujutro iz NK Varteksa se nisu željeli očitovati, a kasnije su se obratili izvješćem kojeg prenosimo u cjelosti.

NK Varteks Varaždin kao najbrojniji sportski kolektiv u županiji, osnovan od strane navijača bivšeg prvoligaša iz Zagrebačke ulice (na načelima poštenog rada u sportu te orijentiran na rad sa djecom i mladima), u potpunosti osuđuje događaje koji su doveli do prekida jučerašnje prvenstvene utakmice u Cirkovljanu, a uzrokovanog brojnim propustima organizatora utakmice i neodgovornim ponašanjem pojedinih gledatelja, ali i redara te igrača domaćina.

Divljanju i neredima nije mjesto na sportskim borilištima te se iskreno nadamo kako su jučerašnji događaji izolirani slučaj koji neće baciti mrlju na nogomet kao sport i sve dobro što on u cijelosti donosi društvenoj zajednici.

NK Varteks Varaždin

Komentari