Nogomet, SP U-17: Čile – Hrvatska 1:1; Đuraseku 90 minuta, nastupio i Ivanušec

Objavljeno: 18.10.2015. 10:06

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 10:56

U prvoj utakmici Svjetskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti, reprezentacija Hrvatske je remizirala s domaćinom Čileom. Nastup su upisali i izdanci varaždinske škole – Neven Đurasek igrao je od prve minute pa do vremena sudačke nadoknade, kad ga je zamijenio upravo drugi produkt Varteksa, Luka Ivanušec.

Hrvatska mlada reprezentacija sjajno je otvorila utakmicu, već u 8. minuti kapetan Nikola Moro sretnim je i spretnim lobom u gužvi šesnaesterca doveo male Vatrene u vodstvo. Čileanci su nakon toga preuzeli terensku inicijativu, ali su Hrvati prijetili iz kontranapada stvorivši nekoliko obečavajućih situacija, između ostalog je i Brekalo imao dvije sjajne situacije iz slobodnih udaraca s ruba kaznenog prostora. Povećanje vodstva je ipak izostalo, a onda je u 33. minuti Čile izjednačio – Diaz je fantastično gurnuo loptu iza leđa hrvatske obrane, a natrčali Yerko Leiva iz prve pogodio iskosa s desne strane suprotni, donji desni kut hrvatskog vratara Šempera. U drugom je poluvremenu Čile čak bio i bliže pobjedi, najbolju priliku propustio je upravo asistent za izjednačujući gol Diaz, ostalo je 1:1.

Neven Đurasek, najpoznatije varaždinsko nogometno ime ove generacije, odigrao je noćas 90 minuta, od početka do vremena sudačke nadoknade. I on je krenuo u utakmicu izvrsno, u 6. minuti i opasno zaprijetio prodorom u kaznenom prostoru s desne strane, gdje ga je zaustavio Monilla, bez prekršaja, ali ozlijedivši sebe (gležanj), što je Čileanskog izbornika Ponchea natjeralo na ranu zamjenu. Kasnije je i Đurasek malo „nestao“, baš kao i većina izabranika Darija Bašića, tako da je konačnih 1:1 zapravo i najrealniji ishod. Drugi VŽ-predstavnik, Luka Ivanušec, također je upisao nastup, zamijenivši u vremenu sudačke nadoknade upravo nekadašnjeg klupskog suigrača Đuraseka.

U prvoj utakmici ove, Skupine A, Nigerija je s 2:0 bila bolja od SAD-a i preuzela vodstvo na tablici. Hrvatska u 2. kolu igra protiv SAD-a, u utorak u 22 sata po našem, srednjoeuropskom vremenu.

Foto: Fifa.com

Komentari