Nogometaš Varaždina nakon Europskog prvenstva: U Čileu ćemo pokazati koliko vrijedimo

Objavljeno: 20.05.2015. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTO: Siniša Sović

Varaždinski nogometni bazen oduvijek je bio rasadnik nogometnih talenata, fraza je koju vrlo često ponavljaju gotovo svi varaždinski nogometni stručnjaci. Iako je nekad bivši varaždinski prvoligaš na koljenima, Škola nogometa još uvijek dobro radi. Dokaz  tome su nastupi Nevena Đurasek za kadetsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je na Europskom prvenstvu u Bugarskoj osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu.

U skupini su se izabranici Darija Bašića pobijedili Bugarsku 2:0 i Austiju 1:1, a oba susreta nogometaš iz Stažnjevca u blizini Ivanca, odigrao je cijela. Protiv Španjolske završio je 0:0, a Đurasek nije igrao. U četvrtfinalu mladi Vatreni izgubili su od Belgije nakon boljeg izvođenja kaznenih udraca. Kadetskim reprezentativcima uslijedio je tako susret protiv Talijana, a pobjeda ih je vodila na Svjetsko prvenstvu u Čileu. Bašićevi puleni slavili su 1:0 i tako izborili svjetsku smotru, a Đurasek je kao i protiv Belgije iz igre izašao tek u sudačkoj nadoknadi.

- Jako sam zadovoljan svojim nastupima na europskoj smotri, a vjerujem da je i izbornik zadovoljan kao i igrom cijele ekipe. Da je bilo malo više sreće, mogli smo se boriti za medalju. Cilj - svjetsko prvenstvo je ostvaren i zbilja smo presretni. Željno iščekujemo svjetsku smotru jer tamo želimo pokazati koliko vrijedimo – rekao je Đurasek koji je cijeli turnir odigrano na poziciji ofenzivnog veznog.

Nogometni put

Đurasek je svoj nogometni put započeo u Školi nogometa Fotex u Nedeljancu, a 2010. godine stigao je u Varteks. U svoje redove već su ga željeli dovesti neki hrvatski klubovi.

- Bilo je ponuda, no odlučio sam ostati u Varaždinu – istaknuo Đurasek kojem igrački uzor Andres Iniesta, a veliki je fan Barcelone.

- Volim kako igraju Katalonci. Bez obzira što nisu stigli do naslova Lige prvaka, igraju najljepši nogomet na svijetu, vrlo okomit i pun kombinatorike. Iniesta mi se jako sviđa jer riječ o vrlo inteligentnom igraču koji nije tako razvikan kao Messi ili Cristiano Ronaldo, no korisniji je od njih za momčad – objasnio je Đurasek.

Mladi nogometaš osim što je odličan na terenu, odličan je i u školi. Učenik je drugog razreda Druge varaždinske gimnazije, a u imeniku ima same petice.

-Školu ne zapostavljan jer u slučaju ozljede kojom bi moja karijera krenula silaznom putanjom, posvetio bi se fakultetu. Ako ne ostvarim nogometnu karijeru, velika želja mi je upisati Kineziološki fakultet jer uz nogomet volim i ostale sportove –  zaključio je Đurasek.

Komentari