3.HNL Istok

Nogometaši Varaždina zbog 'dječjih bolesti' primili četiri komada od Slavije iz Pleternice

Objavljeno: 30.04.2016. 19:30

Zadnja izmjena: 30.04.2016. 21:11

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Varaždina danas su na stadionu Varteksa odigrali susret protiv drugoplasirane Slavije iz Pleternice, a slavili su gosti s 4:0.

Susret 25. kola 3.HNL Istok posjetilo je oko 100 gledatelja, a domaća momčad nije se baš proslavila pred domaćom publikom.

Prvi puta ozbiljnije su zaprijetili u 10. minuti kada je Luka Jagačić lijevom nogom pokušao ugroziti Ivana Petkovića, no lopta je otišla preko gola. Pogodak je stigao deset minuta kasnije. Varaždinska obrana zaboravila je Josipa Jakovljevića koji je lijepo primirio ubačaj sa strane i pogodio za 0:1. U 25. minuti Maks Čelić dobro je pucao glavnom nakon udarca iz kuta, ali vratar gostiju je bio na visini zadatka.

Zabili iz zaleđa

Dvije minute kasnije gosti su imali čistu prigodu. Pogriješio je Jagačić koji je loptu dao Tomislavu Žuljeviću, ovaj se pak sjurio prema golu, no ovaj put Marko Posavec se iskazao. U sljedećem napadu Varaždinci su zatresli mrežu, no Stjepan Oštrek bio je u zaleđu pa je njegov gol poništen. S minimalnim vodstvo gosti su otišli na odmor.

U drugi dio varaždinski sastav ušao je bez ozlijeđenog Jagačića, s tim da je još u 30. minuti zbog ozljede izašao Čelić.

Tako osakaćeni imali su jalovu inicijativu, ali gosti su zabijali. U 53. minuti Žuljević je iskoristio krivo ispucavanje Marka Posavca i to pretvorio u pogodak. Samo sedam minuta kasnije Ivan Posavec je skrušio Žuljevića u šesnaestercu i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran je bio Vinko Ančurovski.

Osam minuta prije kraja Žuljević je zabio i svoj drugi zgoditak, odlično pogodivši vrata domaćina s 18 metara. Varaždinci su uglavnom prijetili izvana i to uglavnom kapetan Dario Jertec, koji mora se priznati kvalitetom odskače od cjeline.

"Istukli su nas"

- Nismo danas bili pravi i dvije ozljede su nas jednostavno osakatile. Žao mi je što su nas pobijedili i još k tome osakatili. Također dva pogotka smo primili kao mala djeca - rekao je nezadovoljan Mario Ružić, trener Varaždina.

Varaždinci u sljedećem kolu gostuju kod Podravine koja je u 25. kolu poražena kod Vukovara 1991 3:1.

Djelić atmosfere s današnje utakmice pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari