Nogometna subota: Podravina – Mladost (Ž), Ivančica – Novi Marof...

Objavljeno: 15.11.2014. 11:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U Ludbreg na derbi kola Treće HNL dolazi Mladost iz Ždralova, Varaždin ide na teško gostovanje u Bjelovar, a županijski derbi Međužupanijske lige igrat će se u Ivancu gdje gostuje Novi Marof. Polet iz Cestice pak će protiv Nedeljanca tražiti uspon na sam vrh Prve ŽNL, makar i samo na 24 sata...

Ludbrežani, nakon poraza u Varaždinu protekle subote (2:1), danas poslijepodne imaju i više nego tešku domaću zadaću. Na Gradski stadion dolazi tradicionalno neugodna Mladost iz Ždralova, koja sa Slavijom iz Pleternice dijeli sam vrh Treće HNL Istok, dok je Podravina dva mjesta ispod s tri boda zaostatka. Eventualnom pobjedom Ludbrežani bi opet dohvatili sam vrh tablice ili se barem, u slučaju očekivane pobjede lidera nad Viroviticom (koja još nema boda), vratili na drugo mjesto tablice. Utakmica Podravina – Mladost (Ž) počinje u 14 sati.

Varaždinci još tamo od 7. kola i sraza upravo s današnjim protivnikom Podravine – Mladosti iz Ždralova – ne znaju za poraz. Teško doduše i pobjeđuju, u zadnjih su šest kola upisali tek dvije pobjede uz četiri remija, a danas ih očekuje jedno od najtežih gostovanja, u Bjelovaru. Bjelovarci su prošle sezone pobijedili u oba međusobna susreta, i ove su jeseni na visokom petome mjestu, bod iza Podravine, međutim već na proljeće su u gradu zapadno od Bilogorja pokazali i dokazali svoju kvalitetu, po izjavama očevidaca bili i bolji takmac od svojeg domaćina. Jesenas je Bjelovar ipak i nešto slabiji, iako je to realno i Varaždin, sve u svemu očekivati treba neizvjesnu utakmicu u kojoj su sva tri znaka moguća.

U Međužupanijskoj ligi danas će biti odigrane čak četiri utakmice, a na teren će tri predstavnika Varaždinske županije. Županijski derbi igra se u Ivancu, gdje gostuje Novi Marof. Do prije tri kola Novomarofčane bismo proglasili apsolutnim favoritima, međutim dva uzastopna poraza uz gol razliku 4:14 postavila su puno upitnika, tek dijelom ublaženih tijesnom pobjedom nad Jalžabetom u prošlom kolu (3:2). Ivančani pak na kontu još nemaju ni boda budući da im je jedini trijumf nad Čakovec Archeom poništen, međutim prošlog su vikenda u Cirkovljanu najavili bolje mogućnosti, držali remi 75 minuta, tek su u završnici primili pogodak za poraz. Mogu li protiv Novomarofčana i nešto više? Utakmica počinje u 14 sati.

Plitvica iz Selnika dočekuje također danas upravo malo prije spomenuti Naprijed, Selničani su uz Ivančane momčad s najlošijim skorom u ligi, ali opet – i Naprijed je pri dnu, Plitvica sasvim sigurno na svojem terenu može do bodova. I ta se utakmica igra u 14 sati, kao i još pet utakmica sutra, kad će na travnjake u novom županijskom derbiju Jalžabet i Plitvica iz Gojanca, odnosno Zelengaj u Nedelišću, a Zadrugar u Prelogu.

Polet iz Cestice ima danas priliku dohvatiti prvo mjesto na tablici Prve ŽNL. U goste mu (u 14 sati) dolazi 13-plasirani Nedeljanec i pobjeda bi značila sam vrh tablice. Na minimalno 24 sata, međutim vrlo lako i na duže, budući da vodeći Čevo gostuje kod Dubravke u Turčinu, što nogometašima iz Podevčeva znači sve samo ne lagan posao. Danas se inače igraju još dvije županijske utakmice, u Drugoj ŽNL Mladost iz Varaždinskih Toplica dočekuje Udarnik '32, međutim još će zanimljivije biti u Komarnici gdje se igra veliki derbi Prve lige NS Ludbreg – domaći Ajax dočekuje Dinamo iz Apatije, a u pitanju su lider i drugoplasirana momčad lige, bodovno izjednačeni na samom vrhu lige. Početak također u 14 sati.

Komentari