Nogometna subota: Varaždin – Koprivnica, Ivančica – Plitvica...

Objavljeno: 30.08.2014. 10:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Kompletno 2. kolo Treće HNL Istok, tri utakmice Međužupanijske lige i četiri sraza u tri županijske lige na rasporedu su danas. Najviše pozornosti privlače dvoboji u Varaždinu, Ivancu i Svetom Iliji.

Nogometaši Varaždina predstavit će se prvi puta ove sezone i pred svojom publikom u natjecateljskoj utakmici. I odmah težak ispit, na stadion Varteksa stiže Koprivnica, aktualni viceprvak Treće HNL Sjever, momčad od koje su Varaždinci oba puta prošle sezone gubili. Varaždin je u novoj sezoni još oslabljen (prije svega odlaskom Roga i Cveka, ali i Rebernika, Petrovića, Branilovića, Hranilovića...), međutim tu su neka nova imena, prije svih neki novi klinci Tuđan, Kolarić, Galoši, Marić..., onda povratnik iz Kotoribe Nikola Cecelja (najbolji igrač tamošnjeg Graničara prošle sezone), zatim prinove iz inozemstva Ahmed Ezzelregal (Egipat) i Jeger (Brazil)... Kakva je sada Koprivnica, kakav je današnji odnos snaga, vidjet ćemo u utakmici koja se na stadionu Varteksa igra s početkom u 17:30 sati.

Drugi trećeligaški predstavnik Varaždinske županije, Podravina, također igra danas, ali u Belišću. Nakon puta na hrvatski zapad, u Istru, Ludbrežani moraju samo tri dana kasnije na put na istok „Lijepe naše“, na noge nekadašnjem prvoligašu koji je odlično otvorio sezonu, gostujućom pobjedom u Požegi. Opet, u prvenstvenu utrku dobro je krenula i Podravina, već nakon prvoga kola uzela je prvu poziciju na kojoj je i završila prvenstvo zadnje igrane zajedničke treće lige prije tri godine, tako da ćemo s velikim interesom čekati vijesti iz „grada papira“.

U Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin danas se igraju tri utakmice. Najviše pozornosti privlači ogled Ivančica – Plitvica Selnik. Iako je u pitanju derbi začelja (Ivančani u pretposljednji 17., Selničani 16., i jedni i drugi bez bodova), utakmica definitivno ima svoj naboj, pogotovo za Ivančicu koja će na Gradskom stadionu u Ivancu odigrati prvu utakmicu nakon punih godinu i tri mjeseca (prošle sezone NK Ivančica je imala „zamrznut“ status, nije se natjecala). Utakmica u Ivancu počinje u 17 sati. U isto vrijeme igraju se još dvije utakmice ovog ranga natjecanja, međimurski ogledi Polet (SMnM) – Sloboda (S) i Mladost Komet (P) – Centrometal.

Danas i Prva ŽNL Varaždin nudi derbi, ali onaj pravi, u nastojanju da se preuzme vrh tablice. Takva je naime ambicija Obreša, koji u 17 sati dočekuje šemovečku Mladost i u želji da uzme tri boda skoči na 1. mjesto, ali i stvori sjajnu atmosferu pred novi derbi u srijedu, u sklopu osmine finala Kupa ŽNS Varaždin protiv Varteksa. U isto vrijeme igra se još jedan susret Prve ŽNL, Sračinec će ugostiti Varaždin školu nogometa.

Igraju se i dvije utakmice Druge ŽNL, u istočnoj skupini Zagorac će ugostiti Mladost iz Varaždinskih Toplica, a u zapadnoj će Omladinac u Jurketincu igrati s Vratnom.

Komentari