Nogometna subota: Varaždin – Virovitica, Međimurje – Podravina...

Objavljeno: 22.11.2014. 12:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Danas je na rasporedu posljednje kolo Treće HNL Istok. Varaždin će s početkom u 14 sati ugostiti Viroviticu, dok će susjedskim derbijem jesen zaključiti Međimurje i Podravina u Čakovcu. U Međužupanijskoj ligi samo će jedan VŽ-predstavnik na teren, Jalžabet u Prelogu, ali se igraju i dvije utakmice Prve ŽNL, u Slokovcu i Babincu.

Nogometaši Varaždina nastojat će u završnoj utakmici trećeligaške jeseni popraviti gorak okus najuvjerljivijeg poraza ove sezone, u Bjelovaru protekle subote (0:3). Iako su i u toj utakmici imali dvije čiste prilike kod 0:0 i jedan „zicer“ za poravnanje kod 1:0, vratili su se pognutih glava. Virovitica je, barem na papiru, savršen protivnik za kraj, gosti s podravsko-slavonske „granice“ još nemaju niti boda, a prosječno su u proteklih 14 kola primali više od tri pogotka po utakmici. Hoće li tako biti i danas, znat će se od 14 sati na dalje, kad se na stadionu Varteksa igra ova utakmica.

U isto vrijeme Ludbrežani će na susjedski derbi u Čakovec, kod Međimurja. Iako po plasmanu slovi kao favorit, Podravina baš i nema pozitivna iskustva s čakovečkih utakmica s Međimurjem, a nisu Ludbrežani niti u posebno velikoj formi u drugom dijelu sezone. Hoće li to znati iskoristiti Međimurje, kojem bodovi nužno trebaju s obzirom da im je plasman bitno ispod očekivanja aktualnog prvaka Treće HNL Sjever?

U Međužupanijskoj ligi igrat će se tri utakmice, međutim u samo jednoj će nastupiti VŽ-predstvnik i to Jalžabet kod Mladosti Komet u Prelogu. U preostala dva današnja susreta sastat će se Sloboda (S) i Nedelišće odnosno Polet (SvMnM) i čakovečka Sloga, a ostalih šest klubova s južne strane Drave na terene će sutra. I zanimljivo, svi se sastaju međusobno – županijski derbi će u Hrastovskom igrati Zadrugar i Zelengaj, županijski derbi začelja u Gojancu Plitvica i Ivančica, a akteri trećeg VŽ-sraza bit će Novi Marof i Plitvica iz Selnika.

Dva županijska ogleda igrat će se i danas, ali u sklopu Prve ŽNL. U Slokovcu gostuje Bednja, a u Babincu Rudar '47 iz Ladanja. Sve utakmice igrat će se u 14 sati.

Komentari