Novi naslov državnih prvaka za Paulu Hude i Bálinta Temesvárija

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.10.2013. 19:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Bálint Temesvári i Paula Hude, najbolji sportski plesni par u kategoriji mladeži u Republici Hrvatskoj, najnoviji uspjeh ostvarili su proteklog vikenda osvajanjem naslova državnih prvaka u najzahtjevnijoj sportsko-plesnoj disciplini, kombinaciji 10 plesova na Prvenstvu Republike Hrvatske održanom u Samoboru.

Plesni studio Takt iz Varaždina na državnom prvenstvu predstavljala su tri plesna para: Marko Srpak – Lara Šmic (u kategoriji mlađe mladeži), Bruno Gale – Lora Lonić (u kategoriji starije mladeži) te Bálint Temesvári i Paula Hude u kategoriji mladeži.

- Svi parovi postigli su izvanredan rezultat već plasmanom u finale svojih uzrastnih kategorija, a posebno veselje donijelo je osvajanje zlatne medalje i naslova državnih prvaka u kategoriji mladeži od strane Bálinta i Paule - istaknuli su iz Plesnog kluba Takt.

Plesni par Bálint Temesvári i Paula Hude početkom rujna 2013. godine obilježio je tek prvu godinu zajedničkog rada i natjecanja, a iako su oboje u svojoj dotadašnjoj plesnoj karijeri postizali vrhunske rezultate u svojim matičnim zemljama i sa svojim prijašnjim plesnim partnerima bili državni prvaci RH, odnosno Mađarske,  sinergijski učinak stapanjem u par ovo dvoje mladih ljudi uz snažnu roditeljsku potporu te uz mentorstvo plesnih trenera i učitelja Lászla Özea i Igora Šalamuna, dovelo je do eksplozije kvalitete u plesnom smislu a jednako tako i u rezultatskom.

Bálint Temesvári i Paula Hude tijekom 2013. godine osvojili su, između ostalog, naslov državnih prvaka u latinsko-američkim plesovima, naslov državnih prvaka u kombinaciji 10 plesova te naslov državnih viceprvaka u standardnim plesovima, kao i 11. mjesto na svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima koje je održano u veljači 2013. godine u Bassanu, Italija (spomenuti rezultat najbolji je rezultat na svjetskom prvenstvu u povijesti Hrvatskog športskog plesnog saveza za kategoriju mladeži u latinsko-američkim plesovima koji su postigli nakon samo pet mjeseci zajedničkog rada).

Također, osvojili su 1. mjesto u obje discipline (ST/LA) na čak 11 bodovnih turnira u Hrvatskoj tijekom 2013 godine, 1. mjesto na međunarodnom turniru WDSF-a u Krškom u Slovenija, u disciplini standardnih plesova, i to u konkurenciji najboljih slovenskih, hrvatskih, čeških, slovačkih, ruskih, talijanskih, mađarskih i poljskih plesnih parova te su ostvarili brojne druge uspješne nastupe na različitim turnirima.

U subotu, 2. studenog Bálint Temesvári i Paula Hude ponovno će braniti boje Republike Hrvatske kao reprezentativci RH na Svjetskom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova koje će održati u glavnom gradu Latvije, Rigi.

Komentari