predstavljen novi trener

Novi trener NK Varaždin, Branko Karačić: "Prihvaćam odgovornost s ciljem da se plasiramo u 1. HNL"

Objavljeno: 23.10.2018. 12:56

Zadnja izmjena: 23.10.2018. 13:06

Danas je na press konferenciji predstavljen novi trener NK Varaždina, Branko Karačić. Podsjećamo kako je NK Varaždin došao do zaključka da je za dobrobit kluba u ostvarivanju zacrtanih rezultata potrebna promjena, zbog čega je došlo do smjene trenera.

Nakon utakmice protiv NK Zadra, Miljenko Mumlek i NK Varaždin su sporazumno raskinuli suradnju na mjestu trenera seniorske ekipe, a na njegovo mjesto došao je Branko Karačić koji je do sada vodio klubove poput: NK Osijek, NK Slaven Belupo, NK Široki Brijeg... Kako su objasnili iz kluba, bila im je potrebna šok terapija uslijed mini krize u kojoj su se pronašli četiri kola prije kraja zimskog dijela prvenstva.

- Mi kao klub smo se odlučili na potez da promijenimo trenera jer igra i rezultati nisu bili na potrebnoj razini i to je nažalost u nogometu tako, takve stvari se događaju. Odlučili smo se da angažiramo našeg prijatelja iz prvoligaških dana, Branka Karačića kojeg znamo dugo godina. Znamo od prije da je trener provjerene kvalitete i da će nam on dati potrebnu snagu i energiju da ostvarimo ono što smo si zamislili, a to je da se plasiramo u viši rang natjecanja - rekao je predsjednik NK Varaždin, Stjepan Cvek.

- Uvijek je nelagoda kada se događaju ovakve stvari. Znam, jer sam na svojoj koži doživio puno puta. Iz vjere, zato što poznam ljude koji rukovode NK Varaždinom, apsolutno nijednog trenutka nisam dvojio da prihvatim tu odgovornost s onim zajedničkim ciljem koji je postavljen još od ljeta, da se NK Varaždin plasira u 1. HNL - objasnio je novi trener NK Varaždin Branko Karačić

Također, treba napomenuti suradnike Branka Karačića po dogovoru s čelnim ljudima kluba, a to su: Zoran Kastel, Davor Mačekić i Bojan Golub.

Komentari