NŠ Međimurje pobjednik malonogometnog turnira uzrasta U-10

Objavljeno: 28.01.2014. 10:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U nedjelju 26. siječnja u prekrasnom sportsko-rekreacijskom centru hotela Panorama u Prelogu u organizaciji Škole nogometa Varaždin održao se međunarodni malonogometni turnir uzrasta U-10 (2003. godište i mlađi).

Na cjelodnevni turnir prijavilo se 34 ekipe iz tri države - Austrije, Slovenije i Hrvatske.  Ekipe su bile raspodijeljene u osam skupina, od kojih su prve dvije ekipe plasirale u osminu finala.

Igralo se na dva terena i mladi nogometaši pokazali su raskoš svog talenta, mladosti želju za zdravim i sportskim druženjem. Zbog gustog rasporeda i puno utakmica turnir je počeo već u 8:30 sati i službeno turnir je otvorio gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek i vlasnik hotela Panorama Dražen Gregoraš  koji su prigodnim riječima zahvalili svim sudionicima na odazivu te im poželjeli puno uspjeha i sportske sreće.

Na oba terena vodila se bitka za svaki pogodak i prolazak u sljedeći krug natjecanja. Glasna podrška navijača, uzavrela atmosfera i 450 djece, mladih sportaša punih energije i želje za dokazivanjem bili su preduvjet da se održi jedan sportski spektakl.

U polufinale plasirale se dvije slovenske i dvije hrvatske ekipe. U prvom polufinalnom susretu ekipa NŠ Miklavža savladala je ekipu NŠ Bjelovara dok je NŠ Međimurje nadjačala ekipu NŠ Aha Emi iz Slovenske Bistrice.

U finalnom susretu ekipa NŠ Međimurje  pobijedila je NŠ Miklavž sa 2:0 i tako odnijela kući prekrasan pehar i titulu prvaka.

U borbi za brončanu medalju NŠ Bjelovara savladala je NŠ Aha Emi Bistrica s 2:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač pobjednika turnira Viktor Kanižaj, za najboljeg golmana Niko Fras iz NŠ Miklavža dok je za najboljeg strijelca s osam postignutih golava proglašen Hrvat iz Austrije Leonardo Ivkić iz SK Cro Viennu. Zaslužni za uspjeh turnira su sudionici, igrači, treneri, suci, gradonačelni grada Preloga, vlasnik sportsko-rekreacijskog centra, svim roditelji volonteri i ponajviše trener Robert Težački.

Komentari