Odbojkašice Varaždin Volleya zaključile sezonu superiornim osvajanjem Belje kupa

Objavljeno: 03.06.2015. 07:18

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 09:12

Na međunarodnom turniru u Belom Manastiru, u konkurenciji pet hrvatskih i četiri kluba iz susjedne Bosne i Hercegovine, varaždinske su odbojkašice osvojile prvo mjesto ne izgubivši na cijelom turniru – niti set!

Treće izdanje turnira „Belje kup“, kojeg organizira ŽOK Baranja iz Belog Manastira okupilo je uz domaćina još četiri hrvatske ekipe (Belišće, Valpovka, Bjelovar i Varaždin Volley) te četiri ekipe iz BiH – Prijedor, Stars (Živinice), Napredak (Odžak) i Victory (Novi Travnik).

Varaždinke su u skupini prvoga kruga bile s Prijedorom i Valpovkom, a obje su protivnice pobijedile s glatkih 2:0. Prvaci skupina su kreirali novu grupu, „za prvaka“, uz Varaždin Volley su pobjednice svojih skupina bile odbojkašice Napretka iz Odžaka i domaćina Baranje. Nakon što su Varaždinke s opet uvjerljivih 2:0 (25:13, 25:13) lako riješile protivnice iz BiH, bilo je jasno da će sraz s domaćinom odlučivati pobjednika. I bilo je upravo tako, s jednim superiornim (25:14) i jednim tijesnim setom (26:24) Varaždinke su upisale i četvrtu 2:0 pobjedu i osvojile uvjerljivo turnir u srcu Baranje.

Uz ekipni naslov pobjednica, u Varaždin je otišla i titula najbolje igračice turnira – u ruke Mirne Horvat, dok je naslov najboljeg dizača ponijela Tamara Đolonga. Ovaj trijumf su uz Mirnu i Tamaru potpisale još Inka Inkret, Ana Stanković, Martina Novak, Iva Vuković i Ana Novak, sve pod trenerskom palicom Ivice Đolonge.

Turnirom u Belom Manastiru odbojkašice Varaždin Volleya zaključile su natjecateljsku sezonu. Do 10. srpnja će međutim i dalje trenirati, nakon čega slijedi odmor i pripreme za novu sezonu u 1. B ligi.

Komentari