Odlični rezultati parajedriličara iz Ivanca i Cvetlina na državnom prvenstvu

Objavljeno: 19.03.2012. 10:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na sjevernoj strani Medvednice, u općini Gornja Bistra, održano je 10. državno prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju parajedrilicom. Na natjecanju je sudjelovalo 44 natjecatelja iz desetak klubova, a odlične rezultate zabilježili su i parajedriličari iz Varaždinske županije.

Premda vremenska prognoza nije davala razloga za veliki optimizam, realizirano je svih planiranih 5 serija letova. Subota je bila više vjetrovita, dok je nedjelja, na iznenađenje svih, bila gotovo bez vjetra na iznenađenje meteorologa, koji su prognozirali jak sjeverni vjetar.

Državno prvenstvo, više nego uvjerljivo, osvojio je 18-godišnji Nikola Kuzmić iz kluba Let (Ivanec), dok je u ženskoj konkurenciji naslov državne prvakinje osvojila odlična Jelena Kantoci iz kluba LK Parafreek (Zagreb).
 
Drugo mjesto pojedinačno muški osvojio je Mladen Mihin iz cvetlinskih Kolibrija, a treće Radoslav Osterman iz PJK Zagreb. U ženskoj konkurenciji srebrna je bila Ivana Kusanović iz PJK Zagreb, a brončana Martina Hohnjec iz zagrebačkog Parafreeka.
 
Ekipni je pobjednik PJK Zagreb, drugi je zagrebački Parafreek, a treći Kolibri iz Cvetlina. Sljedeće natjecanje leti se na Ravnoj gori 14. i 15. travnja, a domaćini je Kolibri.

Komentari