Održana 10. “Foijada“ Fakulteta organizacije i informatike

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 24.06.2015. 20:25

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 09:39

Foto: FOI

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održana je deseta FOIJADA u organizaciji Sportske udruge FOI-ja. Povodom desete obljetnice Sportske udruge FOI-ja, ove godine po prvi puta su osim studenata FOI-ja, nastupili i studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva te predstavnici Sveučilišta u Puli i Sveučilišta Sjever...

U natjecanjima na sportskim terenima na Graberju, sportskoj dvorani varaždinske Druge gimnazije te dvorani STK Varaždin i ove je godine sudjelovalo preko 200 natjecatelja u nogometu, košarci i stolnom tenisu.

U malom nogometu najbolja je bila ekipa "DNMK" (Đeno, Tomaš, Barešić, Hmorinski, Bejić, Radovanović, Trupina, Srnec), drugo mjesto je osvojila ekipa "Zdenka sir" (Posavec, Spasojević, Kostanjevec, Andračić, Cugovčan, Pečevski, Hogge), a treće ekipa "Ministranti" (Poslon, Hirš, Plahtarić, Okreša, Jurak, Trajkov). Najbolji strijelac turnira bio je student Filip Hirš.
Prvo mjesto u košarci u haklu 3x3 osvojila je ekipa "Zeka peka" (Matić, Jakšić, Pizek H., Listeš), drugo mjesto ekipa "DAE" (Pažin, Mautner, Šuto), dok je treće mjesto osvojila ekipa Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba.

Natjecanje u stolnom tenisu održano je pojedinačno i u parovima. Student Frane Runjić pobjednik je Foijade i kao pojedinac i u paru s Vedranom Batalom. Drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo je Gredelj s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, dok je treće mjesto pripalo Iviniću, predstavniku Sveučilišta Pula. Drugo mjesto u parovima osvojio je dvojac Male sarmice (Čosić, Gredelj), dok su treće mjesto osvojili gosti Sveučilišta Sjever (Dolenc, Katalenić). Čvrljević i Karlović bile su jedine predstavnice studentica i zaslužno osvojile medalju.

Nakon sportskog dijela FOIJADE te podjele pehara i medalja, u 16 sati je u zgradi FOI-ja održana svečana sjednica. Sjednicu je vodio predsjednik SUFOI i profesor tjelesne i zdravstvene kulture na FOI-ju, Damir Vučić.
Prisutnima su se obratili i prof.dr.sc. Neven Vrček te predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina gospodin Josip Hehet i predsjednik Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza gospodin Mladen Sedar. Uslijedila je podjela zahvalnica svima koji su doprinijeli razvoju, radu i ugledu Sportske udruge FOI u proteklih 10 godina, kao i priznanja najuspješnijim sportašima FOI-ja.

To su: Josip Novak, Dragutin Kermek, Dario Grd, Ana Pepelnik, Ivica Gašparac te studenti sportaši Frane Runjić, Vedran Batalo, Ivan Sršen, Jurica Vidaček, Matija Špikić, Luka Lanta, Marijan Kajfeš i Kristina Dudek.

Komentari