Održana izborna skupština Trkačkog kluba "Marathon 95" Varaždin

Objavljeno: 29.03.2015. 09:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Marathon 95 Varaždin

Izvor: galerija-images/marathon 95 varazdin 2015

Na izbornoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba "Marathon 95", održanoj u petak, 27. ožujka, za predsjednika je ponovo izabran Goran Pongračić.

Za dopredsjednika kluba izabran je Ladislav Gregorinčić, a uz njih članovi Izvršnog odbora su još Anđelka Mlakar, Antun Belošević, Franjo Korošic, Gordana Vrček, Nebojša Kalajdžija, Vjeran Friščić i Krunoslav Borovec, tajnik kluba. U Nadzornom odboru su Jakov Klapež, Mario Pongračić i Olgica Friščić.

U izvješću o radu TK "Marathon 95" u 2014. godini predsjednik Pongračić naveo je još jednu uspješnu organizaciju Cross lige Drava, Varaždinskog polumaratona i Zimske brdske lige Ivančica.

Osvrnuvši se na rad u proteklom četvorogodišnjem razdoblju istaknuo je zadovoljstvo razvojem utrka i rastom broja natjecatelja posebice na dravskoj ligi s više od stotinu trkača po kolu te polumaratonu s više od 500 natjecatelja, iako su sredstva od sponzora i lokalne zajednice osjetno smanjena.

Podsjetio je i na najbolje sportske rezultate kluba - treće mjesto Valentine Belović i ženske ekipe na državnom prvenstvu u maratonu te posebno vrijedan ovogodišnji maratonski rezultat ispod tri sata Jasmine Ilijaš (2:56:20).

U 2015. godini Trkački klub "Marathon 95" nastavlja s organizacijom svojih liga i utrka te s pomaganjem u organizaciji nekih utrka u Varaždinskoj županiji (utrka Hagemann u Petrijancu, utrka "Josip Putar" u Lepoglavi i Ultra liga koja počinje u utorak, 31. ožujka). 2. travnja počinje 23. sezona Cross lige Drava, 20. rujna trčat će se 21. Varaždinski polumaraton, a 19. Zimska brdska liga Ivančica počet će 29. studenog. Na Uskrsni ponedjeljak klub će organizirati 4. Dravski ultracross.

Na skupštini je rečeno da se varaždinski klub uključio u novopokrenuti Kup sjeverozapadne Hrvatske koji obuhvaća 18 utrka u Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, a "Marathon 95" aktivno sudjeluje i u kandidaturi Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine organizacijom utrka koje će povezati Varaždin i njegovih devet gradova partnera.

Ovogodišnja skupština imala je i svoj svečani dio na kojem je obilježena 20. obljetnica osnutka Trkačkog kluba "Marathon 95". Za 20 godina aktivnog rada u klubu plakete su primili Josip Đunđek, Vilim Pap, Stjepan Stolnik, Danijel Mihalić, Krešo Levačić i Krunoslav Borovec, a za posebne zasluge u radu i razvoju kluba nagrađeni su dosadašnji predsjednici Neven Mlakar, Čedomil Leljak, Zdravko Hanžek, Andrea Vugrinović i Goran Pongračić.

{gallery}marathon 95 varazdin 2015{/gallery}

Komentari