Zabio četiri gola u dva kola

Otkud se stvorio novi napadač Bednje Ante Kulji koji zabija kao od šale?

Objavljeno: 30.03.2016. 19:31

Zadnja izmjena: 30.03.2016. 20:12

Foto: Fotomontaža

Momčad Bednje u drugom dijelu sezone doživjela je značajan redizajn. Otišla su čak sedmorica igrača, a pristigla šestorica. Među novim igračima je i Ante Kulji koji zabija kao od šale. Naime, u dva proljetna kola postigao je četiri zgoditka, a sam kaže da se dolaskom u Bednju preporodio.

Ante Kulji, po vokaciji napadač, svoju karijeru započeo je u Croatiji Sesvete gdje prošao sve uzrasne kategorije. Taman kad je njegova karijera trebala strelovito ići naprijed, dogodila mu se teška ozljeda.

- Doživio sam infarkt pluća. Taman kada sam u nogometnom smislu trebao napredovati. No, što ću tako je kako je - rekao je Ante Kulji koji je kasnije pauzirao godinu i pol dana da bi se vratio u Sesvete s kojima je igrao Drugu HNL, no u ljeto prošle godine ponovo je doživio tešku ozljedu. Puklo mu je stopalo, a nakon oporavka na zimu je zajedno sa svojim bivšim suigračima Kolakom, Daševcijem i Ivančićem stigao u Bednju.

Na bratićev poziv

- Bratić je dosta aktivan u klubu iz Beletinca pa sam se na njegov poziv priključio Bednji. Na kraju se pokazao kao vrlo dobar potez - rekao je Kulji.

Sva četvorica Sesvećana neizostavne su karike momčad Saša Paske koja je u proljetnom dijelu upisala dvije pobjede. U prvom kolu nastavka Bednja je pobijedila Plitvicu u Selniku, dok je u proteklom kolu kod kuće pala Ivančica 2:1. Sve pogotke Bednje u drugom dijelu sezone postigao je Ante Kulji.

- Jednostavno sam se preporodio. Ekipa nas je dobro prihvatila, igramo napadački nogomet bez preskakivanja igre što mi se sviđa, a stigli su i moji pogoci kao šlag na tortu - istaknuo je 25-godišnji napadač koji s Kolakom, Daševcijem i Ivančićem dolazi samo na susrete.

Dolaze samo na utakmice

- Tjedno odradimo individualno tri treninga i dolazimo samo na utakmice - dodao je Kulji koji se osvrnuo i na bodovno ljestvicu na kojoj drugoplasirana Bednja zastaje pet bodova do Nedeljanca.

- Mislim da ekipa ima kvalitetu za ugroziti vodeće. No, strpljivo ćemo čekati kiks Nedeljančana i tada pokušati zgrabiti prigodu - zaključio je Kulji zaposlen u zagrebačkoj tvrtki koja se bavi prodajom auto dijelova, a zbog crvenog kartona protiv Ivančana propustit će lokalni derbi protiv Obreša.

Komentari