Peroli u 90. donio Varteksu četvrtfinale kupa

galerija-images/140903_Obres-Varteks

Objavljeno: 03.09.2014. 21:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Odigrano je prvih šest utakmica osmine finala Kupa ŽNS Varaždin. Sukladno očekivanjima, najzanimljivija je utakmica odigrana u Svetom Iliji gdje je Varteks u zadnjih 20-ak minuta preokrenuo vodstvo domaćeg Obreša i pobijedio 2:1.

Domaćin iz Svetog Ilije do prednosti je došao dvije minute prije odlaska na odmor. S obzirom na mladost i neiskustvo Varteksovog sastava (trener Zoran Kastel na teren je poslao čak petoricu 16-godišnjaka) činilo se da se u nastavku ta prednost može samo povećati. Ali upravo suprotno, Varteksovi klinci oduševili su pristupom, agresivnom napadačkom igrom pritisnuli su protivnika i 22 minute prije kraja Puclin je izjednačio rezultat. U završnici je igrala samo jedna momčad, Varteksova, visokim presingom tjerali su varteksovci domaćina na greške i u samoj završnici, u 90. minuti, Peroli je nimalo jakim, ali preciznim prizemnim udarcem pogodio desni donji kut domaćeg vratara za velikih 1:2. Ono što je najzanimljivije, mladi Varteks se ni nakon vodstva nije povukao, Kastelovi „bumbari“ nastavili su ubadati, tako da se prije mogao dogoditi pogodak za potvrdu trijumfa nego eventualno izjednačenje. Ostalo je 1:2, za zasluženi plasman Varteksa u četvrtzavršnicu.

Među osam najboljih u još se jednom neizvjesnom dvoboju plasirao i Nedeljanec. Protiv ladanjskog Rudara '47 Nedeljančani su slavili tek nakon lutrije jedanaesteraca, nakon što je 90 minuta igre okončano rezultatom 1:1. Najlakše je prošao Zadrugar iz Hrastovskog, čak 7:1 pobijedivši sesvetski Podravac, četiri „komada“ utrpala je Drava iz Svetog Đurđa Ivančici, nanijevši povratniku u natjecateljski nogomet i četvrti uzastopni poraz u službenim utakmicama, dok je cestički Polet iznenadio Podravac u Svibovcu, gotovo identično kao što je Podravac kolo ranije izbacio vicepobjednika Plitvicu iz Gojanca. Utakmice Bednja – Novi Marof i Čevo – Jalžabet danas nisu odigrane, igraju se idući tjedan, u srijedu odnosno četvrtak.

Rezultati osmine finala Kupa ŽNS Varaždin: Obreš – Varteks 1:2, Podravac (Sv) – Polet (C) 0:2, Drava (SĐ) – Ivančica 4:1, Nedeljanec – Rudar '47 1:1 (p. 4:3), Zadrugar – Podravac (Se) 7:1, Sloga – Razvitak (Č) 2:0.{gallery}140903_Obres-Varteks{/gallery}

Komentari