Petero VŽ-atletičara na EP-u u atletici u Zürichu

Objavljeno: 12.08.2014. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Danas je u Švicarskoj počelo Europsko seniorsko prvenstvo u atletici, a među 23-oje hrvatskih reprezentativaca čak je njih petero s VŽ predznakom.

Štoviše, već prvog dana dvoje je predstavnika hrvatske i naše lokalne atletske scene upisalo i nastup – ludbreška bacačica koplja Sara Kolak i varaždinski srednjeprugaš Željko Vincek. Osim njih dvoje, koji trenutačno brane boje riječkog Kvarnera (Kolak) i zagrebačkog Zrinjevca (Vincek), u Švicarskoj su i Kristina Dudek, Marija Hižman i Lucija Pokos.

Što se tiče današnjeg prvog dana EP-a (traje do nedjelje, 17. kolovoza), Kolak i Vincek nisu uspjeli proći kvalifikacijski filter. Sara je za punih pet metara promašila svoj najbolji ovosezonski rezultat (57,79 metara), a baš toliko odnosno tek nešto manje (57,50) trebalo joj je za plasman u kopljaško finale. Kolak je ostala na 52,51 metara, ujedno i time završila svoj premijerni nastup na seniorskom Europskom prvenstvu.

Željko Vincek skupio je puno više iskustva na velikim natjecanjima, međutim i njegov je današnji rezultat ostao ispod razine najboljih ovosezonskih izdanja. Utrku na 400 metara istrčao je čak sekundu i 41 stotinku lošije od rezultata kojim je ispunio normu za EP – plasirao se sa 46,51, u Zürichu je istrčao 48,32.

Komentari