Petra Petek s hrvatskom stolnoteniskom repkom putuje na svoju treću europsku smotru

Objavljeno: 22.09.2015. 16:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Arhiva

Varaždinska stolnotenisačica Petra Petek u srijedu kreće put Rusije gdje će od 25. rujna do 4. listopada sudjelovati na Europskom prvenstvu u Ekaterinburgu, a riječ je o njezinom trećem nastupu na europskim smotrama.

Petek se prije prvenstva Europe s reprezentacijom spremala u Nizozemskoj gdje su izabranice Nikice Vukelje pobijedile Nizozemke. Ovaj put Hrvatska će biti bez Tian Yuan, a uz Petek će nastupiti Lea Rakovac, Ivana Tubikanec i Mateja Jeger. Riječ je o jednoj od najmlađih reprezentacija u Europi, no Petek vjeruje da mogu izboriti povratak u najjaču skupinu Europe.

- Bio bi uspjeh povratak u Prvu diviziju. Na put krećemo bez Tian Yuan i to je sigurno hendikep, no prava smo klapa koja se dobro poznaje ih juniorskih dana te vjerujem da to možemo i ostvariti - rekla je Petra Petek.

Ona i njezine reprezentativne kolegice u skupini su sa Slovenijom, Azerbajdžanom i Kosovom. U paru će Petek nastupiti s Ivanom Tubikanec, a igrat će i u pojedinačnoj konkurenciji.

- Ima mnogo naturaliziranih Kineskinja i probat ću igrati najbolje što znam te se probijati iz kola u kolo - zaključila je Petek kojoj nakon europske smotre slijedi natjecanje u Superligi s Varaždinom. Ekipa je identična kao i prošle sezone pa će uz Petek, varaždinske boje braniti Bojana Poljak, Mihaela Brodar i Tajana Košćak.

Cilj je ponoviti prošlosezonski uspjeh - ulazak u završnicu, odnosno biti među četiri najbolje ekipe lige.

Komentari