Pjevači, glumci i sportaši na nogometni teren za djecu

Objavljeno: 21.09.2013. 08:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Nenad Kovačić

U nedjelju od 17 sati u varaždinskoj će se dvorani uz Dravu, popularnoj Areni, održati humanitarni malonogometni turnir za djecu s posebnim potrebama. Igrat će dobro nam poznate zvijezde, a ulaznica je svega – 10 kuna.

Naime, kao nastavak prošle godine započete humanitarne akcije „Velike i male zvijezde“, kada su se prikupljala sredstva za pomoć Udruzi za sindrom Down Međimurske županije, ove godine kreće projekt „Ne mogu mi(je)njat boju neba“. Dok se prošle godine sakupilo nešto manje od 200 tisuća kuna, ovog je puta primarni cilj 40 tisuća kuna, kao pomoć u gradnji Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama. U tu svrhu održat će se u varaždinskoj Areni malonogometni turnir zvijezda.

- Dovoljno je reći da je u ovoj regiji 1.192 djece s posebnim potrebama, ali ono što žalosti je da prvi registar ni ne postoji – rekla je Tamara Peras, autorica i inicijatorica projekta.

Uz simboličnih 10 kuna, svatko tko u nedjelju od 17 sati svrati na mali nogomet u Arenu pomoći će djeci s posebnim potrebama i omogućiti im terapiju, uređenje jahališta i možda ubuduće i regionalni centar, ukupno vrijedan 750 tisuća kuna.

Najavljen je dolazak ukupno šest ekipa. Prvu čine zvijezde glazbenici - Toni Cetinski, Boris Novković, Mile Kekin, Jurica Pađen, Alen Vitasović, Denis Dumančić i ostali, njih će biti u najvećem broju, čak 16.

Osim glazbenika, stiže i ekipa glumaca, zaigrat će Amar Bukvić, Jan Kerekeš, Žarko Potočnjak i mnogi drugi, jednu ekipu čine predstavnici medija, zatim gospodarstvenika, jedan sastav će činiti i slušatelji Radija Sjeverozapad, a najavljena je i momčad profesionalnih sportaša, poput Josipa Pavića, Dubravka Šimenca, Zlatka Saračevića, Zlatka Horvata, Dražena Beseka, Darija Šimića i drugih.

Igrat će se tri utakmice, plus četvrta finalna između dvije najbolje ekipe.

- Cilj ovog humanitarnog nogometnog dana je da - osim pomoći djeci - to bude odlično zabavno poslijepodne za cijelu obitelj. Ljubitelji sporta na tribinama biti će dio „eventa“ - za kraj je dodao Danijel Ivanković, jedan od organizatora ovog projekta.

Podsjećamo dakle, u nedjelju od 17 sati budite svakako na tribinama Arene, ulaznica je simboličnih 10 kuna. Po istoj toj cijeni moći ćete, uz praćenje malonogometnih uzbuđenja, napraviti i fotografiju s omiljenim glumcom, pjevačom ili sportašom. Priuštite si uspomenu za dugo sjećanje, a ujedno pomognite onima kojima to – stvarno treba.

Komentari