Plesači SPK Varaždin osvojili dva zlata na državnom prvenstvu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 06.07.2015. 09:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: SPK varaždin

Sportski plesni parovi SPK Varaždin osvojili 2 zlata, 1 broncu i 2 četvrta mjesta na državnom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova...

Proteklog vikenda u Sesvetama je održano državno prvenstvo u kombinaciji 10 plesova, najtežoj i najzahtjevnijoj disciplini sportskog plesa, u kojoj natjecatelji plešu 5 standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) i 5 latinsko- američkih (samba, cha cha cha, rumba, paso doble i jive) plesova, a rezultati svih 10 plesova se na kraju zbrajaju.

Na prvenstvu je nastupilo 49 sportskih plesnih parova iz 14 hrvatskih klubova, raspoređenih u 8 starosnih kategorija, od mlađih osnovaca do veterana V3.

Iz SPK Varaždin nastupilo je pet sportsko-plesnih parova, koji su se natjecali u starosnim kategorijama mladeži (1 par), starije mladeži (3 para) i veterana V2 (1 par). Svi parovi su odlično otplesali i ostvarili vrlo zapažene rezultate, od čega su se posebno istaknuli novi državni prvaci, osvajači zlatne medalje u kategoriji starije mladeži, Iva Risek i Vedran Sraga, te u kategoriji veterana V2, bračni par Valentina i Marinko Patafta.

Natjecanje u kategoriji starije mladeži bilo je najbrojnije i najkvalitetnije, te imalo uvertiru u polufinalu, koje su sva tri sportska plesna para SPK Varaždin uspješno apsolvirala, te su se plasirali u finale, u kojem su Iva i Vedran bili najbolji i osvojili zlato, a sportsko-plesni par Milana Chekanova i Tin Sanjković, aktualni prvaci RH u latinsko-američkim plesovima, bili su treći i osvojili brončanu medalju, dok su Tihana Vusić i Jurica Kavran, u svojoj prvoj godini u starijoj mladeži, doplesali nadomak medalje i osvojili četvrto mjesto.

Isti rezultat, osvojeno četvrto mjesto, ostvario je u kategoriji mladeži sportsko-plesni par Anja Liber i Robin Kereša, koji su članovi SPK Varaždin svega pola godine, i čiji su rezultati, a prije svega nastupi, iz natjecanja u natjecanje sve bolji i bolji.

Zahvaljujući osvojenoj tituli državnih prvaka, Iva Risek i Vedran Sraga, izborili su nominaciju i predstavljati će Republiku Hrvatsku na svjetskom i na europskom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova u kategoriji starije mladeži, a koji će se održati na jesen.

Ostvareni vrhunski rezultati još su jedna potvrda kvalitetnog rada u klubu koji je prošle godine bio najbolji sportski-plesni klub u Hrvatskoj, a i ove je godine, zahvaljujući odličnim ostvarenjima svojih parova, u samom vrhu sportskog plesa u RH.

Komentari