Plivači i plivačice Baroka osvojili pet medalja na domaćem mitingu Sv. Nikola

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 14.12.2015. 16:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: PK Barok

Na varaždinskim Gradskim bazenima, u organizaciji plivačkog kluba Barok u subotu je održan jubilarni 5. Međunarodni miting plivački miting Sv.Nikola, a članovi Baroka osvojili su pet medalja.

Na mitingu je nastupio 339 natjecatelja iz 19 klubova iz četiri države.

Na trećem ovosezonskom mitingu iz Mini GP serije nastupilo je ukupno 339 natjecatelja iz 19 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske.

Uz medalje, organizatori su osigurali i nagrade koje su se uz dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji.

Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

PK Barok na domaćem plivalištu predstavljalo  je 30 natjecatelja, od kojih 16 muških i 14 ženskih. Osvojili su ukupno 5 odličja od kojih jedno zlatno i četiri srebra.

Jedino zlato za Barok osvojila je mlađa kadetkinja Nika Dobovičnik koja je bila najbrža u utrci 200 slobodno, a još je osvojila i srebrenu kolajnu u disciplini 400 slobodno. Osim toga bila je i dva puta četvrtoplasirana.
U istoj kategoriji srebrene medalje za Barok još su osvojile Leona Juriša i Melani Kliček. Leona je bila druga u disciplini 100 delfin, a Melani u utrci 100 prsno.

U kadetskoj konkurenciji srebro je osvojila Petra Gašparac u disciplini 200 leđno. Petra je isto kao i Nika, još dva puta bila četvrta. Na korak do medalje osvajanjem četvrtih mjesta ostali su Matej Čok, Erik Hunjek i Luka Štuberger.

Sljedeći vikend (19. i 20. prosinca) Barok nastupa sa muškom i ženskom ekipom na Ekipnom „C“ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Rijeci, a isti vikend Karlo Rajković nastupa sa reprezentacijom Hrvatske na Otvorenom prvenstvu Italije koje se održava u Bresciji.

Komentari