Plivanje: U Varaždinu održan 4. Međunarodni miting „Sv. Nikola“

Objavljeno: 14.12.2014. 15:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: PK Barok

Izvor: galerija-images/plivacki miting sv nikola varazdin pk barok

Na varaždinskim gradskim bazenima, u organizaciji plivačkog kluba Barok u subotu 13. prosinca održan je 4. Međunarodni miting plivački miting „Sv.Nikola“ na kojem je nastupio 314 natjecatelja iz 25klubova iz 3 države.

Na mitingu je nastupilo i 16 članova Baroka, a Jakov Igrec i Ivan Vitković osvojili su ukupno pet medalja. Igrec je osvojio tri srebra, a Vitković srebro i broncu.

I četvrtu godinu zaredom, u organizaciji Plivačkog kluba Barok održan je međunarodni plivački miting povodom zaštitnika grada Varaždina Sv. Nikole. S  obzirom na pravila sustava HPS-ovog Mini Grand Prix-a, u konkurenciji su bili kadeti i mlađi kadeti koji su raspoređeni u A, B i C kategoriju. Na trećem ovosezonskom mitingu iz Mini GP serije nastupilo je ukupno 314 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Uz medalje, organizatori su osigurali i nagrade koje su se uz dijelile trojici prvoplasiranih plivača i plivačica u svakoj disciplini i kategoriji. Osim nagrada sponzora za osvajače medalja, svi sudionici natjecanja i njihovi treneri darivani su poklon paketima. Pehare su dodjeljivani za najvredniji rezultat u A, B i C kategoriji. Posebno su novčanim nagradama sponzora nagrađeni plivač i plivačica sa najvrednijim zbrojem dvaju rezultata, te njihovi treneri. Kod plivačica nagradu je zaslužila Tesa Novak iz Olimp Termi-Tuhelj, a kod plivača nagradu je odnio Luka Tkalčević iz zagrebačke Mladosti.

Natjecanje je održano u jutarnjem i popodnevnom dijelu, a plivalo se ukupno 11 disciplina u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.
PK Barok na domaćem plivalištu predstavljalo  je 16 natjecatelja, od kojih 10 muških i 6 ženskih. Osvojili su ukupno 5 medalja od kojih 4 srebrne i 1 brončanu. Medalje za Barok osvajali su Jakov Igrec u B kategoriji i Ivan Vitković u A kategoriji.

Jakov Igrec osvojio je čak tri srebrena odličja u disciplinama 100 i 200 delfin, te 200 mješovito. Osim toga Jakov je bio odličan 6. na 400 slobodno. Također, isplivao je svoju prvu A normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 200 delfin.

Ivan Vitković do srebra je doplivao u disciplini 800 slobodno, brončani je bio u utrci 200 delfin. U dvostruko kraćoj dionici delfina bio je 8.

Zapažene rezultate i plasmane ostvario je i Matej Čok koji je u C kategoriji bio 4. na 200 slobodno, 8. na 100 slobodno i 9. na 100 leđno.

Od plivačica najuspješnija je bila Petra Gašparac koja je u B kategoriji zauzela 6. mjesto na 200 prsno, 7. na 200 leđno, te 8. na 100 prsno.

Od plivača Baroka na natjecanju su nastupili još: Iva Vresk, Tia Mihinjač, Doris Hudek, Patricija Lončarić, Noa Stolnik, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen, Hrvoje Đurman, Vid Ilčić, David Lazar, Lovro Koprek, Danijel Gašparić.

Grad Varaždin i PK Barok pokazali su se kao odlični domaćini za oko 800 ljudi koji su u subotu tijekom cijelog dana pohodili Gradske bazene, a tomu svjedoče brojne pohvale gostujućih klubova i gledatelja.

- Ovim putem PK Barok iskreno zahvaljuje svim ljudima koji su pomogli u organizaciji i svim sponzorima ove priredbe - poručili su iz Plivačkog kluba Barok.

Sljedeći vikend (20. i 21. prosinca) Barok nastupa s muškom i ženskom ekipom na Ekipnom „C“ prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zadru.

{gallery}plivacki miting sv nikola varazdin pk barok{/gallery}

Komentari