Podravina protutnjala kroz Virje, Varaždin u završnici slomio otpor Čakovca

Objavljeno: 15.10.2013. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Arhiva/VT

Miljenko Mumlek s dva je pogotka – u pravom trenutku – vodio Ludbrežane do novih bodova. Krojači pak su protiv Čakovca propustili 10-ak "zicera", na kraju čupali pobjedu.

Postigao je prvi pogodak u ranoj fazi utakmice (12. minuta), postigao je svoj drugi, a treći Podravine ubrzo nakon što je suparnik smanjio rezultat. Miljenko Mumlek opet je u stilu više od dva desetljeća starog nadimka „Plavokosi poslovođa“ bio prvo ime Podravine u borbi za bodove u Virju, gdje su Ludbrežani upisali u konačnici uvjerljivu 4:1 pobjedu protiv doma uvijek nezgodnog Podravca.

Podravina stalno opasnija
- Lakše je naravno bilo igrati nakon ranog vodstva, imali smo u tom prvom poluvremenu još 3-4 prave situacije za pogodak, ali smo opet previše promašivali. Dobro je ipak, zabili smo za 2:0 u pravom trenutku, pred odmor – rekao je u osvrtu na izdanje u Virju trener Podravine Zoran Kastel, i on naglasivši ulogu rutinera Mumleka.
- U ranoj smo fazi drugog poluvremena primili pogodak, iz prekida, ali je Miljenko srećom ubrzo opet pogodio iz slobodnjaka i dignuo na dva razlike. Tako da je završnica bila puno mirnija, štoviše povećali smo prednost na kraju.

Varaždin mogao do golijade
Protivnik Varaždincima, NK Čakovec, primio je od Bjelovara 12 „komada“, od Croatije iz Grabrovnice 11, od Koprivnice osam, od Podravca šest... Varaždin je također mogao do golijade, a na kraju je morao čupati pobjedu.
- Realno smo mogli „nametati“ 10 komada, ali standardne se bolesti ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Naprijed nevjerojatni promašaji, otraga naivne pogreške. Tako smo i primili gol za poravnanje, za koji doduše nisam siguran da je bio, ali dobro. Ne smije nam se dogoditi da ne raščistimo na vrijeme situaciju, nego onda još dobijemo gol. Srećom smo brzo nakon poravnanja opet zabili – komentar je stratega Varaždina Ivice Solomuna, koji će bodove tražiti i na četvrtom uzastopnom gostovanju, u subotu u Virovitici.
- Sad znam otprilike stanje kvalitete svih protivnika u ligi i tvrdim da nitko nije bolji od nas. Samo pod uvjetom da zabijemo ono što trebamo. Tako da ćemo i u Virovitici ići po sva tri boda.

Podravina - Bjelovar
Vratimo se Ludbrežanima, njih u subotu očekuje istinski derbi – petoplasirana Podravina dočekuje vodeći Bjelovar.
- Bit će to sasvim drugačija utakmica od svih dosadašnjih u Ludbregu. Bjelovar se neće doći braniti, u otvorenom nadmetanju pokazat ćemo stvarni odnos snaga – najavljuje Kastel utakmicu koja bi trebala biti prava poslastica za publiku.

Tekst je prenesen iz Varaždinskog tjednika od 14. listopada.

Komentari