Povijesna subota: Dabrovi ruše prvu prepreku u EHF kupu

Objavljeno: 12.09.2014. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varažin 1930 u subotu od 19 sati igraju uzvratnu utakmicu EHF kupa protiv Dubrave te imaju priliku zlatnim slovim upisati se u povijest varaždinskog sporta...

Varaždin je u svojoj povijesti ugostio mnoga velika natjecanja, štoviše uz njih je otvarao svoje najpoznatije gradske dvorane – 1973. godine je novo novcato Graberje ugostilo ženske reprezentacije Jugoslavije, Danske i Nizozemske u skupini prvoga kruga 5. Svjetskog prvenstva rukometašica, prije 5,5 godina varaždinska je Arena uz Dravu bila mjesto igranja skupine prvoga kruga 21. Svjetskog rukometnog prvenstva za muškarce (u Areni su igrale Njemačka, Poljska, Makedonija, Rusija, Tunis i Alžir).

Pa ipak, dolazeća subota bit će poseban dan za varaždinski rukomet. Prvi će put u povijesti Varaždin ugostiti jednu utakmicu Kupa EHF-a, uz europsku Ligu prvaka najeminentnijeg klupskog rukometnog natjecanja na svijetu. Utakmicu u kojoj će nastupiti varaždinski klub, Gradski rukometni klub Varaždin 1930, što posebno ispunjava ponosom prvog čovjeka toga kluba, predsjednika Josipa Vojvodu.

- Veliki je ovo dan za varaždinski rukomet i mislim da ovim domaćinstvom, ovim događajom, jasno dajemo do znanja o kako se ozbiljnom klubu, ozbiljnom sportskom projektu ovdje radi. Varaždin će u subotu dobiti puno, ne samo u sportskom smislu i svi mi u klubu jedva čekamo da ta utakmica počne – vidno uzbuđen komentira Josip Vojvoda koji ovih dana muči slatke brige, velikim dijelom i zbog pristojne rezultatske prednosti iz Zagreba prije tjedan dana. Prva je utakmica za Dabrove prošla savršeno, sjajnom igrom između 15. i 45. minute stvorili su Varaždinci prekrasnu prednost od četiri pogotka (30:26) s kojom dočekuju varaždinski uzvrat.

- Nije prednost velika, ali je lijepa. Vjerujemo da imamo i snage i kvalitete i koncentracije sačuvati ju pa možda i povećati, pa zajedno proslaviti mogućnost da u listopadu ugostimo veliki Nantes, u istinskom rukometnom spektaklu u kojem ćemo svi imati prilike uživati - zaključio je Vojvoda.

Komentari