Pregršt medalja za kajakaše i kanuiste Varteksa na Otvorenom prvenstvu Hrvatske

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 07.09.2015. 10:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: KKK Varteks

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na trodnevnom Otvorenom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore, koje se održalo na desnom drenažnom jarku HE Dubrava te osvojili pregršt medalja.

Nastupilo je 80 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a prvog dana natjecanja održan je spust klasična dionica za kadete, juniore i seniore u dužini od dvije tisuće metara. U kategoriji kajak (K-1) kod kadetkinja naslov državnog prvaka osvojila članica Varteksa Maja Štimac, Katja Bengeri bila je druga, Helena Strniščak treća, dok u ekipnoj vožnji varaždinske kadetkinje osvojile su naslov državnih prvakinja.

U kategoriji K-1 kod kadeta Roko Bengeri zauzeo je drugo, Nikola Mavrić treće i Marko Mumlek sedmo mjesto, a u ekipnoj vožnji varaždinski kadeti bili su drugi. U kategoriji K-1 kod juniora naslov državnog prvaka osvojio je Damian Kukec. U kategoriji K-1 seniori pobijedio je Emil Milihram i nakon dugogodišnje dominacije u disciplini kanu pokazao da može pobjeđivati i u kajaku. U seniorskoj konkurenciji nastupio je i Aleksandar Brkušanin koji je bio treći i Dušan Brkušanin koji je zauzeo četvrto mjesto. U ekipnoj vožnji 3xK-1 seniori posada u sastavu Aleksandar Brkušanin–Dušan Brkušanin–Damian Kukec osvojila je naslov državnih prvaka.

Drugog dana vožen je sprint za kadete, juniore i seniore u dužini od 350 metara. U kategoriji kajak (K-1) kadetkinje ponovo su bile najbrže, a naslov državnog prvaka osvojila je Katja Bengeri, Maja Štimac bila je druga, a Helena Strniščak treća, dok su u ekipnoj vožnji 3xK-1 kadetkinje u sastavu Katja Bengeri-Maja Štimac i Helena Strnišćak osvojile prvom mjesto. U kategoriji K-1 kadeti Roko Bengeri zauzeo je treće, Nikola Mavrić šesto i Marko Mumlek osmo mjesto. U ekipnim vožnjama 3xK-1 kadeti posada u sastavu Roko Bengeri-Luka Marko Mumlek i Nikola Mavrić osvojila je drugo mjesto.

U kategoriji K-1 juniori naslov državnog prvaka osvojio je Damian Kukec. U kategoriji K-1 seniori Aleksandar Brkušanin zauzeo je drugo, a Dušan Brkušanin treće mjesto. U kategoriji kanu (C-1) kadetkinja Katja Bengeri je državna prvakinja, kadet Roko Bengeri je drugi, a senior Robert Rauš zauzeo je četvrto mjesto. U kategoriji kanua dvosjeda C2 seniori posada u sastavu Damian Kukec i Lovro Kukec zauzela je četvrto mjesto. U ekipnoj vožnji 3xK-1 seniori posada u sastavu Aleksandar Brkušanin–Dušan Brkušanin–Damian Kukec osvojila je drugo mjesto.

Drugog dana u popodnevnim satima vožen je slalom za kadete i juniore u gdje je u kategoriji kajak (K-1) kadetkinje naslov državnog prvaka osvojila Katja Bengeri, Maja Štimac bila druga, a Helena Strniščak četvrta. U kategoriji K-1 kadeti Roko Bengeri zauzeo je treće, Nikola Mavrić šesto i Marko Mumlek sedmo mjesto. U kategoriji K-1 junior Damian Kukec osvojio je naslov državnog prvaka. U ekipnim vožnjama 3xK-1 kadetkinje su postale državne prvakinje, a kadeti su osvojili drugo mjesto. U kategoriji kanu (C-1) kadetkinja Katja Bengeri je državna prvakinja, a kadet Roko Bengeri je bio drugi.

Treći dan vožen je slalom za seniore gdje je u kategoriji kajak K-1 seniorke Katja Bengeri osvojila prvo mjesto,  Maja Štimac bila je druga, a Helena Strniščak osvojila je šesto mjesto.  U kategoriji kanu (C-1) Katja Bengeri je druga kod seniorki, dok je u kategoriji kanua dvosjeda C2 seniori posada u sastavu Damian Kukec i Roko Bengeri zauzela je četvrto mjesto.  U ekipnoj vožnji 3xK-1 Maja, Katja i Helena postale su državne prvakinje, a Damian Kukec-Roko Bengeri-Nikola Mavrić bili su treći.

Komentari