Premijer liga rukometaša: GRK Varaždin 1930 u Poreču

Objavljeno: 21.10.2014. 17:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon neprocjenjivog europskog iskustva u Kupu EHF-a s francuskim Nantesom, rukometaši GRK Varaždina 1930 nastavljaju prvenstvenu utrku. I to vrlo neugodnim gostovanjem, kod Poreča koji je prošle sezone Dabrovima bio najljući protivnik za prvo mjesto u prvom dijelu Premijer lige.

Porečani su i ove jeseni uz bok Varaždinu i Dubravi, eventualnom domaćom pobjedom nad Varaždincima, u večerašnjoj utakmici koja počinje u 19 sati, bodovno bi se i poravnali na vrhu tablice, što je i više nego dovoljan argument za oprez. Tim više što su Porečani odmarali proteklog vikenda dok su se varaždinski rukometaši „praznili“ kontra Francuza.

Tezi da uloga favorita i nije pretjerano na varaždinskoj strani, neovisno o nepobjedivosti u dosadašnjih šest prvenstvenih kola, u prilog ide i činjenica da Varaždin u Poreč nije otputovao kompletan, novi problemi muče (po)najboljeg igrača Horvata (prepona?), a od ranije nema Čelića i vratara Lončara. Sve to ukazuje da će se u dvorani Žatika u Poreču igrati vrlo, vrlo neizvjesna utakmica.

Spomenimo inače i da su mladi Dabrovi uspješno otvorili svoju prvenstvenu sezonu, u prve dvije prvenstvene utakmice pobijedili su Čakovec i Prelog, više nego uvjerljivo – Preložane 27:15, a Čakovčane čak 34:9.

I još jedan mali osvrt na europski pohod Dabrova. Danas je održan ždrijeb 3. kola Kupa EHF-a, nakon kojeg slijedi natjecanje po skupinama. Našički Nexe izvukao je solidnog protivnika, rumunjsku Potaissu Turdu, dok protivnika Varaždinaca u prethodnoj rundi, HBC Nantes, za ulazak u skupinu očekuje istinski spektakl – dvije utakmice s njemačkim Füchseom iz Berlina!

Komentari