Pretkolo HN Kupa: Plitvica ugošćuje Bistru, Podravina u Funtani

Objavljeno: 27.08.2014. 00:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Danas poslijepodne igraju se utakmice pretkola Hrvatskog nogometnoga kupa. Varaždinska županija ima dva predstavnika - gost Plitvice u Gojancu je novi drugoligaš Bistra (17:30 sati) dok ludbreška Podravina gostuje kod istarskog županijskog ligaša Funtane.

I Gojančani i Ludbrežani posljednjih godina uspješno guraju u kup natjecanju, već dvije godine su ove dvije momčadi u finalu županijskoga kupa, čime automatski stječu i pravo nastupa u završnici nacionalnoga kup natjecanja. Posebno se to iskustvo osladilo Ludbrežanima koji su prošle jeseni dogurali i do osmine finala HN Kupa (izbacivši prethodno Imotski i Šibenik), zaustavila ih je - i to jedva - tek europska Rijeka predvođena Leonom Benkom. Ove sezone, to je sad sasvim jasno, ni Plitvica ni Podravina neće do završnice županijskog kupa, jer su i branitelj titule i vicepobjednik ispali u ranoj fazi natjecanja (Podravina u Beletincu od Bednje, Plitvica u Svibovcu od Podravca), što je Ludbrežanima i Gojančanima motiv više da daju sve od sebe na nacionalnoj razini.

Realno, Gojančanima će biti puno teže, novi drugoligaš Bistra odlična je momčad, međutim Kup i jest zanimljiv upravo zato što nerijetko ponudi iznenađenje. Podravina je na papiru favorit u Funtani kod Poreča, poznatoj i po tome što je iz tog mjesta nekadašnji prvotimac Varteksa Kristijan Ipša. U svakom slučaju, i Ludbrežani moraju biti oprezni, razlika u kvaliteti ipak nije takva da Istrijani ne bi mogli u domaćinskoj atmosferi do iznenađenja.

Bilo kako bilo, uskoro ćemo saznati tko će od predstavnika VŽ-nogometa u završnicu Kupa, gdje će se priključiti i jedan od nositelja ovog natjecanja, NK Varaždin.

Komentari