Priznanje svjetskom prvaku Škoranecu

Objavljeno: 28.10.2015. 11:29

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:52

Foto: Nikola Kokotec

Danas je u Gradskoj vijećnici održan svečani prijem Jurice Škoraneca, juniorskog prvaka svijeta u savate boksu u kategoriji do 75 kilograma. Podsjetimo, prestižnu titulu Jurica je osvojio na svjetskom prvenstvu koje je održano u Varaždinu prošli mjesec.

Gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš, tom je prilikom čestitao Jurici u ime svih Varaždinaca i Varaždinki i dodijelio priznanje. Dodao je da rezultati pokazuju uspješnu borilačku tradiciju u gradu Varaždinu te da su članovi Fight Cluba “Kovačić” svake godine sve bolji.

- Pred Juricom je karijera, ulazi u seniorske vode i smatram da od njega možemo još puno očekivati. Pozivam i sve rekreativce da se počnu baviti ovim sportovima, rekao je Habuš.

Mladi boksač za meč se spremao tri mjeseca, a najteže su mu bile kvalifikacije u Francuskoj u kojoj je to vrlo cijenjen sport. Prvenstvo se trebalo održati u Francuskoj, ali trudom menadžmenta iz Fight Cluba Kovačić, odlučeno je da će se meč održati u Hrvatskoj, i to upravo u Varaždinu. Jurica je tada nakon četiri vrlo neizvjesne i zanimljive runde, odlukom sudaca na bodove pobijedio Francuza Kevina Andrezea.

FOTO: Jurica Škoranec uz podršku svojih Srakara do titule prvaka svijeta u savateu

Jurica Škoranec rekao je da je u ovom sportu desetak godina, a sve je krenulo “kao igra.” Nakon nekoliko natjecanja i medalja, došao je i do svjetske titule.

- Put je bio jako težak, ali nakon tri pobjede u kvalifikacijama, uspio sam pobijediti u završnom među, iako je protivnik bio vrlo čvrst i kvalitetan, rekao je Jurica.

Trenutno trenira ujutro i navečer svaki dan, a jedan trening traje sat i pol. Nada se, kako kaže, da će osvojiti što više medalja, a uspješno balansira između posla i treninga. Jurica uskoro prelazi u seniore, a cilj je i plasman na Olimpijske igre. 

Trener Siniša Kovačić, svojedobno i sam uspješan borac, izrazio je zadovoljstvo cjelokupnim turnirom na kojemu je pobijedio njihov predstavnik i i dodao da će se truditi organizirati što više turnira za svoje članove.

- Pobijedili smo dobrom taktikom, a Jurica je dominirao u trećoj i četrtoj rundi. Jurica ima ogromni potencijal, a klub će i dalje stajati iza njega, rekao je.

Fight Club Kovačić djeluje u Varaždinu u Areni, ali i u Sračincu, Čakovcu i Prelogu, ima stotinjak članova, profesionalnih boksača, ali i rekreativaca:

- U klubu nismo grubijani i ne tučemo se, to je sport za rekraciju te dolazi mnogo intelektualaca svih zanimanja. Imamo čak i žensku grupu i gospođe starije od 50 godina.

Komentari