NK VARAŽDIN

Radošević spasio Varaždin od poraza u Gorici

Objavljeno: 18.01.2023. 16:58

Zadnja izmjena: 18.01.2023. 18:28

Foto: Arhiva

Gorica i Varaždin odigrali su odgođeni susret 17. kola SuperSport HNL-a te nakon brojnih prilika završili bez golova 0:0. Najveću priliku u utakmici imali su domaćini u 88. minuti kada je varaždinski vratar Radošević obranio kazneni udarac Suku.

Nogometaši Gorice i Varaždina pokazali su da su željni igre, pa je početak susreta obilovao prilikama. Najprije su zaprijetili Varaždinci, na ubačaj Šege Brodić s pet metara nije uspio ugurati loptu u gol glavom. Minutu kasnije prijete domaćini preko Ndockyta. Pucao je tik uz lijevu stativu varaždinskog golmana. U 10. minuti ponovo je Gorica u prilici da povede ali udarac Jurića zaustavljaju Radošević pa desna stativa. Tri minute kasnije Šego je oprobao svoj udarac i s ruba šestnaesterca domaćina puca preko gola. Vojtko u 21. minuti nakon gužve u varaždinskom šestnaestercu puca ali pokraj gola. U 22. minuti jednini žuti karton u prvom poluvremenu dobiva Stolnik. Varaždinci prijete u 30. minuti, nakon slobodnog udarca s lijeve strane kojeg je izveo Teklić, Jozo Stanić puca glavom ali preko gola. Nakon toga pada ritam utakmice i do kraja poluvremena nije bilo izglednijih prilika, osim jedne Suka koju brani Radošević.

Drugi dio otvara Suk novom prilikom za goricom, a Teklić uzvraća velikom prilikom kada iz sredine šestnaesterca puca prema golu Gorice ali u posljednji trenutak obrambeni igrač domaćina stiže u blok. Uslijedila su dva žuta kartona jedan za Vojtka, a drugi za Elezija, te po dvije dvostruke izmjene. U Varaždinu Banovec i Perić ulaze u 72. minuti a izlaze Brodić i Pilj. Međutim, Perić sedam minuta kasnije zbog ozljede izlazi, a mijenja ga Herrera. Kolarić je uputio zanimljivi udarac ali golman Gorice brani. Tada u 88. Minuti nastupa najzanimljiviji dio utakmice. Sudac sudi jedanaesterac za Goricu nakon prekršaja Stolnika u varaždinskom kaznenom prostoru, Suk je izvođač a Radošević brani. Nakon toga Gorica još jednom u prilici nakon kornera ali Radošević se prometnuo u prvo ime Varaždinaca. Šest minuta sudačke nadoknade nije donijelo promjenu rezultata.

Komentari